Νίκος Συρμαλένιος: «Το Υπουργείο Εργασίας παραπέμπει όλους τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ στο Λαύριο»

Newsroom
14/02/2022 14:24
 
 
 

Στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ στο Λαύριο θα υπάγονται διοικητικά πλέον τα νησιά της Κέας και της Κύθνου, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο Εργασίας, απαντώντας στην αναφορά του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Συρμαλένιος είχε καταθέσει αναφορά προς στο αρμόδιο Υπουργείο τη διαμαρτυρία του Δήμου Κέας σχετικά με την παύση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ στο νησί στο τέλος του 2021. Τότε, η Δήμαρχος του νησιού Ειρήνη Βελισσαροπούλου είχε τονίσει τόσο την αδυναμία κυρίως των ηλικιωμένων αγροτών να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ, όσο και την «τιμωρητική» πολιτική που τους επιβάλλεται να ταξιδεύουν στο Λαύριο για να εξυπηρετηθούν!

Σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο, στην επισυναπτόμενη απάντηση του Υπ. Εργασίας στις 11/2/2022, «όχι μόνο απαξιούν να αναφερθούν στο ουσιαστικό πρόβλημα που θα επιφέρει η παύση της ανταποκρίτριας του ΟΓΑ για τους ασφαλισμένους, αλλά μας ενημερώνουν απλώς ότι εφεξής τα νησιά της Κέας και της Κύθνου θα υπάγονται διοικητικά στην αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ στο Λαύριο».

Κατόπιν των παραπάνω, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει σε ανακοίνωσή του:

Είναι προφανές ότι η ισοπεδωτική πολιτική του Υπουργείου Εργασίας και του e-ΕΦΚΑ μας δίνει ξεκάθαρα να καταλάβουμε ότι δεν προέχει η κοινωνική εξυπηρέτηση των συνταξιούχων του ΟΓΑ στα νησιά, αλλά ο ψηφιακός μετασχηματισμός του φορέα, αποκλείοντας την ισοτιμία πρόσβασης στις υπηρεσίες ασφάλισης.

Είμαστε σαφώς υπέρ της ψηφιακής μετάβασης των υπηρεσιών του Δημοσίου και της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης των πολιτών, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε για μια ακόμα φορά να «μπαίνει το κάρο μπροστά από το άλογο». Διότι όχι μόνο την ισοτιμία στην ψηφιακή πρόσβαση όλων των πολιτών δεν εξασφαλίζει, αλλά επιβαρύνει ηλικιωμένους ανθρώπους σε κόστος και σε ταλαιπωρία, με την υποχρέωση μετακίνησης τους στο Λαύριο.

Σημειωτέον, ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο που προκλητικά ψηφίζονται στη Βουλή διατάξεις διάλυσης της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, καθώς και ειδικές θέσεις golden boys στον ΕΦΚΑ, με αστρονομικούς μηνιαίους μισθούς.

Δείτε την απάντηση του Υπουργείου Εργασίας

(Visited 146 times, 1 visits today)
Latest Post

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*