Διήμερη περιοδεία του Γιάννη Βρούτση στην Κέα

Newsroom
07/11/2022 15:23
 
 
 

 

Διήμερη περιοδεία στην Κέα πραγματοποίησε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου και την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης.

Ο κ. Βρούτσης επισκέφθηκε διαδοχικά τις περιοχές Οτζιά, Βουρκάρι, Ποίσσες, Κάτω Μεριά, Ιουλίδα και Κορρησία, όπου συνομίλησε με κατοίκους του νησιού, ενώ συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας κ. Κοσμά Τζανίνη και τους συνεργάτες του, με τους οποίους συζήτησαν το φλέγον ζήτημα του ωραρίου και της έλλειψης προσωπικού.

Ως αντιμετώπιση στο πρόβλημα, ο κ. Βρούτσης πρότεινε το «επιτυχημένο», όπως το χαρακτήρισε, μοντέλο της Σαντορίνης, όπου υπογράφηκε η πρώτη Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην Ελλάδα, με βάση το άρθ. 55 του Ν.4635/2019 (Νόμος Βρούτση). «Μια συμφωνία, με την οποία ωφελούνται όλοι! Εργαζόμενοι, Επιχειρήσεις, Τοπική Κοινωνία και τα Δημόσια Έσοδα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε.

Στη συνέχεια, είχε πολύωρη συνάντηση με τη Δήμαρχο Κέας κα Ειρήνη Βελισσαροπούλου, καθώς και με μέλη της Δημοτικής Αρχής, κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν όλα τα θέματα-προβλήματα που αφορούν στο νησί, αλλά και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Ακολούθησε επίσκεψη του κ. Βρούτση στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Καστριανής και συνάντηση με τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κέας πατέρα Ελευθέριο Δεμένεγα. Ακόμη, επισκέφθηκε την σύγχρονη κτηνοτροφική μονάδα του αγροκτηνοτρόφου κ. Δημητρίου Κορασίδη, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της «μπαστούρας» ή δυσ-πους των ζώων. Το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, είναι «ένα θέμα που αφορά τον Πρωτογενή Τομέα (Κτηνοτροφία), με υπέρογκα πρόστιμα στους κτηνοτρόφους και υπονομεύει με μείωση ή εξαφάνιση του ζωικού κεφαλαίου στα νησιά των Κυκλάδων».

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Κέα, ο κ. Βρούτσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημ. Τ.Ο. Κέας ΝΔ κ. Στέφανο Βρεττό και τα μέλη της Τοπικής Οργάνωσης.

(Visited 66 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*