Συμμετοχή Βλασερού σε διήμερη εθελοντική ιατρική παρέμβαση στην Κέα

Newsroom
09/03/2023 13:01
 
 
 

 

Στην Κέα βρέθηκε το διήμερο 4 και 5 Μαρτίου ο καρδιολόγος ιατρός Γιάννης Βλασερός, Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝ.ΑΛ. και υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Έξι εθελοντές ειδικευμένοι γιατροί (καρδιολόγος, ενδοκρινολόγος, οφθαλμίατρος, δερματολόγος, παιδίατρος και γυναικολόγος) επισκέφθηκαν το νησί και αντιμετώπισαν 204 περιστατικά, με τον κ. Βλασερό να εξετάζει καρδιολογικά 39 άτομα.

«Είχα την ευκαιρία και την χαρά, μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους μου, να επικοινωνήσω με τους νησιώτες όσον αφορά στην υγεία τους, να εισπράξω την ευγνωμοσύνη τους, αλλά και για μια άλλη φορά να διαπιστώσω την ανεπάρκεια της κρατικής ιατρικής περίθαλψης και την αναγκαιότητα της λήψης σοβαρών μέτρων για να έχουν περίθαλψη που έχουν ανάγκη και την οποία δικαιούνται» δήλωσε σχετικά ο κ. Βλασερός.

Όπως διαπίστωσε, ότι η Κέα έχει ανάγκη ενός Κέντρου Υγείας στελεχωμένου με:

α) βασικές ειδικότητες γενικού γιατρού ή παθολόγου ενός χειρουργού και ενός παιδιάτρου για να αντιμετωπίζονται άμεσα και επιτόπια οι συνήθεις παθήσεις και

β) χρόνιες και επείγουσες, καθώς και ένα ασφαλές, αποτελεσματικό δίκτυο διακομιδής των σοβαρών περιστατικών στην κατάλληλη υγειονομική δομή.

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Δήμαρχο κα Βελισσαροπούλου, το Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και το προσωπικό του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Κέας για την οργάνωση, τη συνεργασία και τη φιλοξενία τους κατά την διάρκεια της ιατρικής παρέμβασης.

(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*