Δύο δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου στην Κέα

Newsroom
24/05/2021 10:48
 
 
 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Κέας διοργανώνει την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 δύο δράσεις, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στην υγεία, στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Η πρώτη δράση είναι ένας μικρός ποδηλατικός περίπατος που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Kea Terra Active στις 11:00 το πρωί. Αφετηρία της δράσης θα είναι η Αγία Ειρήνη στο Βουρκάρι, ενώ θα ολοκληρωθεί στην προβλήτα της Κόκκας. Σε αυτήν μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών και οι συμμετέχοντες ηλικίας 15 και άνω θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα της επιχείρησης Kea Terra Active (ηλικίες 15 – 18 με γονική συναίνεση). Έτσι, θα τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν και αυτόν τον τύπο ποδηλάτου και να εξοικειωθούν με αυτόν.

Οι ποδηλάτες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη και αφού υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση πριν την εκκίνηση. Για τη συμμετοχή ανηλίκων απαιτείται έγγραφη συναίνεση γονέα ή κηδεμόνα. Η κυκλοφορία άλλων οχημάτων στο σημείο διεξαγωγής του ποδηλατικού περιπάτου δεν θα επιτρέπεται από τις 11:00 έως τις 13:00 με τη βοήθεια του Αστυνομικού Τμήματος Κέας.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια και θα προσφερθούν τοπικά προϊόντα σε ατομικά σακουλάκια.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή έκθεση με θέμα το ποδήλατο για καλλιτέχνες όλων των ηλικιών. Ο Δήμος Κέας προσκαλεί όλους να συμμετέχουν με έργα που θα είναι εμπνευσμένα από το μεταφορικό αυτό μέσο που βρίσκεται εν χρήσει για περισσότερο από δύο αιώνες.

Τα έργα τέχνης θα εκτεθούν την ιστοσελίδα του Δήμου Κέας (kea.gr) από το Σάββατο 5 έως την Κυριακή 6 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να στείλουν τις καλλιτεχνικές τους δημιουργίες στο e-mail destinationkea@kea.gr έως και την Πέμπτη 3 Ιουνίου. Αν το επιθυμούν, μπορούν να αναγράφουν στα έργα τους το ονοματεπώνυμο και την ηλικία του καλλιτέχνη.

(Πηγή: kea.gr)

(Visited 58 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*