Μια μαγευτική συναυλία με τα Δοξάρια της Μεσογείου στην Καρθαία

Newsroom
06/09/2021 12:16
 
 
 

Στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια ταξίδεψαν τα “Δοξάρια της Μεσογείου” όσους και όσες βρέθηκαν στον μαγευτικό χώρο της Καρθαίας, σε μια άψογα συντονισμένη παράσταση, η οποία αφιερώθηκε στη μνήμη του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και πολιτικού Μίκη Θεοδωράκη.

Τα δοξάρια της Μεσογείου, ένα κουαρτέτο εγχόρδων υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βαγγέλη Τούντα, μαζί με την Ιρίνα Δημάκη (τσέλο), τον Μιχάλη Καταχανά (βιόλα), τον Κωνσταντίνο Πατσιώτη (κοντραμπάσο) και τον ίδιο στο βιολί, πάντρεψαν την παράδοση με τον κλασικό ήχο, μεταφέροντας τους θεατές στην Μικρά Ασία, την Πορτογαλία, τη Σερβία, το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Συρία, την Κάτω Ιταλία. Στην Ελλάδα, απόλαυσαν το κλασικό ταμπαχανιώτικο που παρέσυρε σε μνήμες από τον αξέχαστο Αντωνάκη Ζουλό, ενώ όλοι τραγούδησαν το πολύ γνωστό “Μαργαρίτα Μαγιοπούλα”, ως ένα αντίο στον Μίκη.

Η ιδιαίτερη ενέργεια της Καρθαίας, που γίνεται αισθητή μόλις ο θεατής καθίσει στις κερκίδες, η ποιότητα της μουσικής και η διοργανωτική επάρκεια σφράγισαν την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Μέρες πριν, οι άνθρωποι του Δήμου δούλευαν σκληρά για όλες τις υποστηρικτικές εργασίες που χρειάστηκαν. Οι εθελοντές ανέλαβαν δράση από νωρίς, οι θεατές υπό την καθοδήγηση των διοργανωτών έφτασαν στο χώρο δια θαλάσσης, από το μονοπάτι που ξεκινά από το Σταυρουδάκι πεζοί ή με μουλάρια, από την Καλησκιά πεζοί ή με πλεούμενα. Οι θέσεις των θεατών φέτος ήταν λιγότερες, λόγω της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Κέας που διοργάνωσε την εκδήλωση, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων για την συνδιοργάνωση, στους εθελοντές και συνεργάτες του, καθώς και στους εργαζόμενους του. Ακόμη, ευχαρίστησε τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης: Starbucks, Εστιατόριο Ποιήεσσα, Goutos Lines, Kea Divers και Dynacom Tankers.

(Πηγή: kea.gr)

(Visited 71 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.