Μαθητές και εκπαιδευτικοί της Κέας καθάρισαν εθελοντικά παραλίες του νησιού

Newsroom
09/11/2021 11:59
 
 
 

Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της HELMEPA, ο Δήμος Κέας συντόνισε τη διοργάνωση εθελοντικών καθαρισμών ακτών στην Κέα, από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων του νησιού.

Με προτεραιότητα την ασφάλεια και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας, 85 μαθητές και 9 εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Κορησσίας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία της Κορησσίας. Η δράση συνεχίστηκε αφιερώνοντας μια διδακτική ώρα για να ζωγραφίσουν τα παιδιά την συγκεκριμένη παραλία και να αναδείξουν τις ομορφιές της χωρίς απορρίμματα. Έπαινοι συμμετοχής δόθηκαν σε όλους τους μαθητές, ενώ σε κάθε τάξη προσφέρθηκε ένα βιβλίο δώρο για τον μαθητή που προσέγγισε καλύτερα το θέμα.

Επίσης, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ιουλίδας καθάρισαν εθελοντικά την παραλία του Οτζιά και την παραλία της Κόκκας στο Βουρκάρι.


“Nοιαζόμαστε για τη θάλασσα και τον πλανήτη μας! Συγχαρητήρια στους μικρούς και τους μεγάλους εθελοντές μας που συμμετείχαν στον καθαρισμό των ακτών του νησιού μας και έγιναν φωτεινό παράδειγμα για όλους. Mε αφορμή τις δράσεις αυτές ας αναλογιστούμε όλοι την ευθύνη που έχουμε απέναντι στο τεράστιο πρόβλημα της υπερβολικής χρήσης του πλαστικού και της θαλάσσιας ρύπανσης” αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου του Δήμου Κέας.

(Πηγή: kea.gr)

Δείτε

(Visited 48 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*