Η Κίμωλος τίμησε την Προστάτιδά της Παναγία Οδηγήτρια (φώτος)

Newsroom
22/11/2022 17:15
 
 
 

 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Μητροπολίτη Σύρου-Κιμώλου κ. Δωροθέου Β’ τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγήτριας Κιμώλου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του Αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμ. Νεκταρίου Σώρου.

Το παρών έδωσαν, επίσης, η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, ο δήμαρχος του νησιού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί και μαθητές όλων των σχολικών μονάδων της Κιμώλου, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη σημασία του γεγονότος και της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου στη ζωή των ανθρώπων, καθώς η είσοδός Της στο Ναό του Σολομώντος προεικονίζει την είσοδο των ανθρώπων στη σωτηρία και τη Βασιλεία του Θεού. Απηύθυνε, επίσης, πατρικές νουθεσίες και συμβουλές προς τους μαθητές και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.

Ανεμνήσθη δε του αοιδίμου Προκατόχου του, Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α’ (Στέκα), ο οποίος στις 21 Νοεμβρίου 1965 χειροτονήθηκε Επίσκοπος από τους μακαριστούς Μητροπολίτες Θήρας και Τοποτηρητή Σύρου Γαβριήλ και Ελασσώνος Ιάκωβο.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 138 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*