Έκκληση του Δημάρχου Κιμώλου για άμεση στελέχωση του ιατρείου του νησιού – Τι ζήτησε από τον Β. Κικίλια

Το νησί της Κιμώλου
Newsroom
08/01/2021 16:04
 
 
 

Την αγωνία των κατοίκων της Κιμώλου και την άμεση ανάγκη για επαρκή στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου του νησιού (εν μέσω μάλιστα πανδημίας) μετέφερε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Βεντούρης με κατεπείγον έγγραφο που έστειλε στον Υπουργό Υγείας.

Ο κ. Βεντούρης περιέγραψε αναλυτικά το πώς θα διαμορφωθεί σε λίγες μέρες το υγειονομικό «τοπίο» στην Κίμωλο, μιας και η μοναδική αγροτική γιατρός θα παραιτηθεί από το Π.Π.Ι. στις 17 Ιανουαρίου, προκειμένου να συνεχίσει στο Αττικό Νοσοκομείο Αθηνών την εκπαίδευση της ειδικότητας της. Την ίδια στιγμή, ο έτερος γιατρός που θα πάρει τη θέση της εκπαιδεύεται στο νοσοκομείο της Σύρου και θα αναλάβει καθήκοντα 12 μέρες αργότερα (στις 29/01).

Εκφράζοντας τον φόβο του για μια ενδεχόμενη παραίτηση του νέου γιατρού λόγω πίεσης και δυσκολίας ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις (και λόγω κορωνοϊού), ο δήμαρχος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό να στελεχωθεί το ιατρείο του νησιού με έναν ειδικευμένο ή στρατιωτικό γιατρό, καθώς και με έναν ακόμη αγροτικό γιατρό τουλάχιστον από τις 15 Γενάρη και για όσο κριθεί αναγκαίο.

Ωστόσο, απώτερος στόχος είναι η μόνιμη στελέχωση του Π.Π.Ι. με έναν γιατρό γενικής ιατρικής και δύο γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου.

Ας σημειωθεί ότι το έγγραφο του Δημάρχου Κιμώλου κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Δείτε το έγγραφο αναλυτικά

(Visited 303 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*