Κύθνος: Έτοιμη για απόπλου η θαλαμηγός «007» που είχε βυθιστεί

Newsroom
21/03/2023 11:16
 
 
 

 

Όταν το ζεστό βράδυ της 2ας Σεπτεμβρίου 2022 το εντυπωσιακό σκάφος του «Τζέιμς Μποντ» έπεσε σε ξέρα και αργά αργά βυθίστηκε στα καταγάλανα νερά της Κύθνου, όλοι πίστεψαν πως αυτή η ιστορία σύντομα θα έκλεινε με την ανέλκυση του γιοτ και πιθανότατα την επισκευή του. Αρκετούς μήνες αργότερα η διάσημη θαλαμηγός είναι πλέον έτοιμη για απόπλου.

Ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης ήταν ορατός με τον εκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του σκάφους να δείχνει για μήνες πως έχει αφήσει την υπόθεση στο έλεος του Θεού. Τον περασμένο Ιανουάριο οι ελληνικές Αρχές απέστειλαν μέσω δικαστικού επιμελητή εγγράφως την ειδοποίηση, σύμφωνα με την οποία είχε έναν μήνα περιθώριο να τακτοποιήσει την κατάσταση, να ανασύρει δηλαδή το πλοίο και να το μεταφέρει σε ασφαλές σημείο. Διαφορετικά, με την εκπνοή της προθεσμίας, θα ξεκινούσαν τα πρόστιμα που θα ήταν ιδιαίτερα τσουχτερά, καθώς το σημείο όπου προκλήθηκε το ναυάγιο είναι τουριστική ζώνη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Κύθνοι Σταμάτη Γαρδέρη και την ανάρτηση που έκανε ο ίδιος στο facebook, το σούπερ γιου είναι πλέον «Έτοιμο για απόπλου. Είναι θέμα ωρών η απομάκρυνση του 007».

Δείτε την ανάρτηση


Ο 62χρονος Σάμι Ταμάν, Ελβετός εβραϊκής καταγωγής, ως πλοίαρχος του «007» αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς έριξε το σκάφος στα βράχια και τις ευθύνες για το λάθος του στο GPS! Βέβαια ένας από τους ναύτες του είπε στο Λιμενικό πως την ώρα της πρόσκρουσης στην ξέρα στη γέφυρα του σκάφους δεν υπήρχε κανείς.

Η διάσημη θαλαμηγός εχει μήκος 49 μέτρα, «φοράει» δύο θηριώδεις μηχανές Caterpillar και μπορεί να αναπτύξει μεγάλες ταχύτητες. Φυσικά διαθέτει έξι πολυτελείς καμπίνες (σουίτες) για τους υψηλούς επιβαίνοντες και αποτελεί το πιο φωτογραφημένο σκάφος του Instagram. Το περίεργο είναι ότι ενώ ο κατασκευαστής αναφέρει πως χρειάζεται δεκαμελές πλήρωμα για να αποπλεύσει, ο Σάμι Ταμάν επέλεξε να το κυβερνά ο ίδιος και να διαθέτει μόλις τρεις ναύτες για πλήρωμα. Ούτε μηχανικό, ούτε εξειδικευμένο προσωπικό. Ετσι άλλωστε έσκιζε τις ελληνικές θάλασσες από το 2019.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 142 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*