Σταμάτης Γαρδέρης: «Επιτακτική η διασύνδεση της Κύθνου με τον Πειραιά»

Newsroom
05/04/2023 11:16
 
 
 

 

Συνεχίζει να απασχολεί την τοπική κοινωνία της Κύθνου η ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τον Πειραιά, η οποία παραμένει προβληματική.

Με νέα επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Ναυτιλίας και τους Γενικούς Γραμματείς Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής και Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Επενδύσεων, ο δήμαρχος Κύθνου Σταμάτης Γαρδέρης διαμαρτύρεται έντονα για την αδικία που υφίσταται το νησί του, καθώς:

1ον κανένα από τα δύο νέα πλοία που δρομολογούνται στη γραμμή των Δυτικών Κυκλάδων δεν θα προσεγγίσει το λιμάνι της Κύθνου και

2ον το μοναδικό πλοίο που εξυπηρετεί το νησί από και προς το λιμάνι του Πειραιά έχει ανακοινώσει δρομολόγια μόνο μέχρι τέλη Μαΐου.

«Η αγανάκτηση πλέον είναι έντονη τόσο από τη δημοτική αρχή, αλλά κι από τους κατοίκους και κυρίως τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί και πλήττονται παράφορα» τονίζει ο κ. Γαρδέρης στην επιστολή του, απαιτώντας α) την άμεση έγκριση και ανάρτηση των δρομολογίων του «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» και β) την πλήρωση των κενών ημερών από τα άλλα δύο πλοία που έχουν δρομολογηθεί στις Δυτικές Κυκλάδες.

*Την επιστολή του Δημάρχου Κύθνου κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Διαβάστε την επιστολή του κ. Γαρδέρη

(Visited 107 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*