Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κανάλα της Κύθνου

Newsroom
19/08/2021 16:18
 
 
 

Με τη συμμετοχή πλήθους κατοίκων και επισκεπτών και προσεκτική τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, εορτάσθηκε και στην Κύθνο η Κοίμηση της Θεοτόκου, με επίκεντρο το Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Κανάλας στον ομώνυμο οικισμό.

Των λειτουργικών εκδηλώσεων προέστη για δεύτερη χρονιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, προσδίδοντάς τους μια ξεχωριστή λαμπρότητα. Ο Σεβασμιώτατος στις ομιλίες του, την παραμονή και την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Παναγίας, επεσήμανε τη σημασία του «Πάσχα του καλοκαιριού» και έκανε αναφορά και στις ονομασίες της Παναγίας ανά την Ελληνική Επικράτεια.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την πρόσκληση να χοροστατήσει για μια ακόμη χρονιά στην αγαπημένη του, όπως είπε, Κύθνο, καθώς και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κύθνου και την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την υποδοχή και τη φιλοξενία τους.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Κύθνου κ Σταμάτης Γαρδέρης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Κοκιασμένος Αντώνης, Κωνσταντίνος Φιλιππαίος και Μιχάλης Ζαμπέτας, ο Αντιδήμαρχος Δήμου Αιγάλεω κ. Ηλίας Μάνδρος, ο Λιμενοσταθμάρχης Κύθνου κ. Θωμάς Κουκάς και ο επί τιμή Πρέσβης κ. Φραγκίσκος Βέρρος.

(Πηγή: I.M. Σύρου)

(Visited 169 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.