Χρηματοδότηση Δήμου Μήλου για την κάλυψη δαπανών παραγωγής πόσιμου νερού

Newsroom
16/11/2022 12:43
 
 
 

 

Μέχρι το συνολικό ποσό των 200.000€ θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος Μήλου για την κάλυψη μέρους των δαπανών παραγωγής πόσιμου νερού από τις μονάδες αφαλάτωσης για το έτος 2022.

Η απόφαση χρηματοδότησης υπεγράφη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής) και η δαπάνη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) έτους 2022.

Σκοπός της χρηματοδότησης είναι η ικανοποίηση των αναγκών του νησιού, που έχουν αυξηθεί λόγω της επαναλειτουργίας του τουριστικού κλάδου μετά την πανδημία σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους καθώς και της τιμής του αφαλατωμένου νερού.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο οποίος – σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – δήλωσε τα εξής: «Η συνεχής έγκριση έργων και χρηματοδοτήσεων για τα νησιά των Κυκλάδων, αποδεικνύει εμπράκτως τη σταθερή στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών μας, στο πλαίσιο της ανάδειξης της νησιωτικότητας ως εθνικό πλεονέκτημα, από την Κυβέρνηση μας. Το συγκεκριμένο έργο στη Μήλο διασφαλίζει, μαζί και με τα όσα έχουν ήδη εγκριθεί, την κοινωνική βιωσιμότητα του νησιού».

(Visited 75 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*