Μινωικές: Εντάσσουν τη Μήλο στο δρομολόγιο Πειραιά-Ηράκλειο

minoan lines
Newsroom
28/01/2024 00:43
 
 
 

 

Από την 1η Φεβρουαρίου 2024 οι Μινωικές στο δρομολόγιο Πειραιά-Ηράκλειο-Πειραιά θα προσεγγίζουν και τη Μήλο. Τα δρομολόγια έχουν ήδη κατατεθεί από την εταιρεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Με τον τρόπο αυτό η εταιρεία δεν υποχρεούται να βάλει επίναυλο στα εισιτήρια στο πλαίσιο του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (EU-ETS), που από το 2024 ισχύει και για τη ναυτιλία. Και αυτό συμβαίνει γιατί Ελλάδα έχει πάρει εξαίρεση έως το 2029 από το EU-ETS για όλα τα πλοία που είναι δρομολογημένα σε γραμμές που συνδέουν νησιά με πληθυσμό λιγότερο των 200.000 κατοίκων.

Με την προσέγγιση στη Μήλο τα δρομολόγια των Μινωικών πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξή τους στην εξαίρεση αφού θα προσεγγίζουν νησί με λιγότερους από 200.000 κατοίκους και δεν θα πηγαίνουν απευθείας Πειραιά ή Ηράκλειο δηλαδή δεν θα συνδέουν απευθείας δύο προορισμούς με πληθυσμό άνω των 200.000 κατοίκων. Με τον τρόπο αυτό δεν θα επιβαρυνθούν με το περιβαλλοντικό τέλος οι επιβάτες, τα οχήματα και οι μεταφορικές εταιρείες.

Το δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο και αντίστροφα θα έχει ίδια διάρκεια παρά την προσέγγιση στη Μήλο. Θα ξεκινάει 21.00 το βράδυ και θα φτάνει στον προορισμό του στις 06.30 το πρωί.

Οι σχέσεις των Μινωικών με τη Μήλο είναι στενά συνδεδεμένες εδώ και χρόνια αφού η εταιρεία έκανε προσεγγίσει ειδικά του καλοκαιρινούς μήνες στο νησί. Επίσης μετέφερε με έκτακτες προσεγγίσεις τους γιατρούς από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου στη Μήλο για να εξετάζουν τους κατοίκους. Επίσης είναι άριστες οι σχέσεις των Μινωικών με τη δημοτική αρχή της Μήλου και τον Δήμαρχο του νησιού Μανώλη Μικέλη.

Από την πλευρά του ο όμιλος Attica θα βάλει αύξηση 2,78% για τα δρομολόγια της Κρήτης, όπως έχει ενημερώσει με επιστολή προς τους ναυτικούς πράκτορες.

Όπως αναφέρει η Attica στην επιστολή της προς τους ναυτικούς πράκτορες η χρέωση EU ETS θα αναπροσαρμόζεται μηνιαίως με βάση τις μέσες τιμές της διεθνούς αγοράς για τις εκπομπές CO2, όπως καταγράφονται στο χρηματιστήριο ρύπων.

Πηγή: newmoney

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 235 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*