Αναφορά Συρμαλένιου για τα rapid tests στα τουριστικά σκάφη της Μήλου

Η Μήλος στα ομορφότερα νησιά
Newsroom
08/09/2021 12:18
 
 
 

Αναφορά στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, σχετικά με την απόφαση για τη διενέργεια rapid test σε κάθε επιβάτη (εμβολιασμένο ή μη) στα τουριστικά σκάφη της Μήλου.

Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά σε όσους και όσες επιθυμούν να κάνουν ημερήσια θαλάσσια εκδρομή στη Μήλο με επαγγελματικό σκάφος αναψυχής, ολικής, έως και 12 ωρών ναύλωσης, με τα πρωτόκολλα των σκαφών αυτών να είναι από 10 έως 49 άτομα. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Σύλλογος Μηλίων Πλοιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματιών Σκαφών, για το ίδιο είδος εκδρομής με ημερόπλοια, των οποίων τα πρωτόκολλα είναι από 50 έως 200 άτομα, δεν απαιτείται κανενός είδους τεστ, με αποτέλεσμα να συναθροίζονται πολύ περισσότερα άτομα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

«Το παραπάνω μέτρο είναι άνισο και εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί την διασφάλιση της δημόσιας υγείας» τονίζει ο Σύλλογος, την έγγραφη διαμαρτυρία του οποίου κατέθεσε αναφορά ο κ. Συρμαλένιος.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της διαμαρτυρίας του Συλλόγου Μηλίων Πλοιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματιών Σκαφών:

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,

Για μία ακόμα φορά βρισκόμαστε ως κλάδος στη δυσχερή θέση να αγωνιζόμαστε ώστε να αποδείξουμε τα αυταπόδεικτα απέναντι σε ένα μέτρο αντίθετο σε κάθε λογική που εγείρει ερωτήματα για το αν αποτελεί απλά μία αστοχία από πλευράς σας ή εξυπηρετεί σκοπούς τους οποίους οφείλετε να μας γνωστοποιήσετε.

Αναφερόμαστε στην από 26/08/2021 απόφαση περί διενέργειας rapid test σε κάθε επιβάτη (εμβολιασμένο ή μη) που επιθυμεί να κάνει ΗΜΕΡΗΣΙΑ θαλάσσια εκδρομή στη Μήλο με επαγγελματικό σκάφος αναψυχής, ολικής, έως και 12 ωρών ναύλωσης. Τα πρωτόκολλα των σκαφών αυτών είναι από 10 έως 49 άτομα.

Για το ίδιο είδος εκδρομής με ημερόπλοια, των οποίων τα πρωτόκολλα είναι από 50 έως 200 άτομα, δεν απαιτείται κανενός είδους τεστ, με αποτέλεσμα να συναθροίζονται πολύ περισσότερα άτομα χωρίς κανέναν απολύτως έλεγχο.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το παραπάνω μέτρο είναι άνισο και εντείνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος μας και σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετεί την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Τουναντίον ωθεί τους επισκέπτες του νησιού να προτιμήσουν τα ημερόπλοια όπου, όπως τονίσαμε παραπάνω, επιβιβάζουν πολύ παραπάνω κόσμο χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος και την ταλαιπωρία των rapid tests.

Σας γνωστοποιούμε, επίσης, ότι η Μήλος, όπως και πολλά ακόμη νησιά σε όλη την Ελλάδα, δεν έχουν τις απαραίτητες υποδομές ώστε να εξυπηρετηθεί ο όγκος των επιβατών για rapid tests (σχεδόν 800-1200 επιβάτες καθημερινά).

Κατόπιν όλων των προαναφερθέντων, παρακαλείσθε για την άμεση επίλυση του θέματος προς όφελος πρωτίστως της δημόσιας υγείας την οποία καλείστε να υπερασπιστείτε, αλλά και του κλάδου μας που αναίτια βάλλεται για μια ακόμα φορά στη διάρκεια μιας καθ’ όλα δύσκολης τουριστικής περιόδου.

(Visited 27 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*