Στο πλευρό των θυμάτων του πολέμου στην Ουκρανία ο Δήμος Μυκόνου

Newsroom
08/04/2022 12:15
 
 
 

 

Στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τα θύματα του πολέμου στην Ουκρανία προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο Γυναικών Μυκόνου, τους Ναυτοπροσκόπους, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πετεινάρου και το Ιδιωτικό Σχολείο Μυκόνου «Σύγχρονη Παιδεία».

Σημαντική ήταν, επίσης, η συμβολή πολλών μυκονιάτικων επιχειρήσεων αλλά και πολιτών, οι οποίοι βοήθησαν ενεργά στη συλλογή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμακευτικού υλικού, τα οποία στη συνέχεια εστάλησαν στον Ερυθρό Σταυρό έτσι ώστε να αξιοποιηθούν κατάλληλα εκεί που η βιαιότητα του πολέμου δείχνει το πιο άγριο πρόσωπο της.

Η συλλογή των προϊόντων της ανθρωπιστικής βοήθειας πραγματοποιήθηκε στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο από τις 8 έως τις 31 Μαρτίου 2022.

Ο Δήμος Μυκόνου ευχαρίστησε ιδιαίτερα κάθε έναν από τους συμπολίτες μας που στηρίζουν ενεργά όλες αυτές τις δράσεις που οργανώνονται από το Δήμο και βρίσκουν εύκρατο κλίμα μέσα στην Μυκονιάτικη Κοινωνία.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις επιχειρήσεις:
*Ξενοδοχείο MYKONOS BAY.
*Ξενοδοχείο NAZOS HOTEL.
*Ζαχαροπλαστείο ΚΥΚΛΑΜΙΝΟ.
*ΔΗΛΟΣ ΜΑΡΚΕΤ.
*SUPER MARKET FLORA.
*SUPER MARKET ΔΕΝΑΞΑΣ.
*Εταιρεία μεταφορών EXPRESS ΜΥΚΟΝΟΥ για την δωρεάν μεταφορά του υλικού,
καθώς και στα μέλη των φορέων, στους γονείς και μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Σημειώνεται ότι μεγάλο μέρος των μεταχειρισμένων ειδών ρουχισμού στάλθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, βοηθώντας έτσι συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σε σχετική του δήλωση ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού, κ. Μιλτιάδης Ατζαμόγλου τόνισε:
«Είναι πάντοτε το πιο ουσιαστικό και σημαντικό να παραμένουμε άνθρωποι σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα κάθε έναν από εσάς που στηρίζετε ενεργά όλες αυτές τις δράσεις που οργανώνονται από το Δήμο μας και βρίσκουν μεγάλη ανταπόκριση στη μυκονιάτικη κοινωνία».

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης Άννα Καμμή προσέθεσε:
«Ο Δήμος Μυκόνου δεν μπορούσε να μη συμμετέχει στην προσπάθεια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειαςεκφράζοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο απόθεμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης της μυκονιάτικης κοινωνίας. Παραφράζοντας τον Ηρόδοτο ας ευχηθούμε για το μέλλον της ανθρωπότητας “Κανένας να μην είναι τόσο ανόητος που να προτιμάει τον πόλεμο από την ειρήνη. Γιατί στον καιρό της ειρήνης τα παιδιά θάβουν τους γονείς τους, ενώ αντίθετα στον καιρό του πολέμου οι γονείς θάβουν τα παιδιά τους”».

(Visited 87 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.