Την πρώτη απευθείας πτήση από Κουβέιτ υποδέχθηκε η Μύκονος

Newsroom
07/06/2022 17:57
 
 
 

 

Την πρώτη απευθείας πτήση της εταιρείας Kuwait Airways που έφτασε χθες το μεσημέρι στο αεροδρόμιο της Μυκόνου υποδέχθηκαν η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κουβέιτ κα Κατερίνα Μονογυιού, ο Δήμαρχος του νησιού κ. Κωνσταντίνος Κουκάς και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού κ. Τόνια Ανδρόνικου.

Στην πτήση επέβαιναν ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κουβέιτ κ. Κωνσταντίνος Πιπερίγκος και 56 ακόμη άτομα, τα οποία έτυχαν θριαμβευτικής υποδοχής, καθώς η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Αερολιμένα Μυκόνου, με την καθοριστική συμβολή του Διοικητή της κ. Δημήτρη Λιότσιου, έστησε αψίδα νερού για την υποδοχή της πτήσης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της διεθνούς αεροπορικής εταιρείας θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις την εβδομάδα (κάθε Δευτέρα και Τετάρτη) από το Κουβέιτ προς τον Κρατικό Αερολιμένα Μυκόνου «Μαντώ Μαυρογένη».

Μετά την υποδοχή τους, ο Πρέσβης και η υπόλοιπη αποστολή γεύτηκαν τα μοναδικά ντόπια γλυκά της Μυκόνου, με την κα Μονογυιού να αναλαμβάνει τη διήμερη ξενάγηση του Πρέσβη στη Μύκονο.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε:

«Η απόφαση της KuwaitAirways να πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα στο νησί μας αποτελεί άλλη μία νέα και ισχυρή διεθνή συνεργασία που αναδεικνύει τη δυναμική της Μυκόνου ως κορυφαίου διεθνούς τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για μια ουσιαστική ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του νησιού μας, που επισφραγίζει για ακόμη μια φορά πως η Μύκονος συνδέει δύο διαφορετικούς κόσμους, γεφυρώνει λαούς και ενώνει πολιτισμούς.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια, αλλά και την εταιρεία Fraport για τη θετική τους συνεισφορά στην ευόδωση αυτής της προσπάθειας.

Η δημοτική μας αρχή θα συνεχίσει με επιμονή και μεθοδικότητα την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών παγκοσμίως με στόχο την ακόμα πιο στενή συνεργασία με διεθνείς προορισμούς».

Από την πλευρά της, η κα Μονογυιού δήλωσε:
«Ως βουλευτής Κυκλάδων και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Κουβέιτ αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά για την πραγματοποίηση την πρώτης απευθείας πτήσης Κουβέιτ-Μυκόνου, την οποία είχα προτείνει τον Φεβρουάριο του 2020 στον Πρέσβη του Κουβέιτ στην Αθήνα. Η συγκεκριμένη πτήση αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν μας ακόμη περισσότερο, καθώς προσεγγίζει άμεσα ένα απαιτητικό και πολύτιμο τουριστικό κοινό. Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και για αυτόν τον λόγο έχω προσκαλέσει τους ομολόγους μου βουλευτές του Κουβέιτ να επισκεφτούν το νησί μας. Ευχαριστώ τον Πρέσβη της Ελλάδας στο Κουβέιτ κ. Κωνσταντίνο Πιπερίγκο και τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κωνσταντίνο Κουκά για την καθοριστική συμβολή τους στην πραγματοποίηση της πρώτης απευθείας πτήσης Κουβέιτ-Μυκόνου».

(Visited 288 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*