Δήμος Μυκόνου: Μηνυτήρια αναφορά κατά της Κτηματικής Υπηρεσίας για τα ομπρελοκαθίσματα στην Φτελιά

Newsroom
26/08/2022 19:16
 
 
 

 

Μηνυτήρια αναφορά κατά της Κτηματικής Υπηρεσίας κατέθεσε ο δήμος Μυκόνου στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου λόγω της παραχώρησης του δικαιώματος της απλής χρήσης αιγιαλού σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Φτελιά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις ξαπλώστρες και ομπρέλες που τοποθέτησε και εκμεταλλεύεται το beach bar Sanctuary στο μοναδικό ελεύθερο κομμάτι της παραλίας, στο οποίο κολυμπούν οι ντόπιοι.

Πρόκειται, δε, για μοναδική περίπτωση κατά την οποία δήμαρχος καταθέτει αναφορά στην Κτηματική Υπηρεσία και ζητάει την διακρίβωση αδίκων και κολάσιμων πράξεων που τυχόν τελέστηκαν σε βάρος του δημοσίου και της προστασίας των δημοσίων κτημάτων, καθώς και του συνταγματικού δικαιώματος του πολίτη επί των δημοσίων κτημάτων, στα οποία ανήκει ο αιγιαλός και παραλία.

Σύμφωνα με τον δήμο Μυκόνου, το συγκεκριμένο τμήμα παραλίας διακρίνεται για το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος του και τη θέση του πλησίον χαρακτηρισμένου αρχαιολογικού χώρου, ενώ έως και την εκχώρησή του το χρησιμοποιούσαν ελεύθερα οι πολίτες.

Στη μηνυτήρια αναφορά υπογραμμίζεται, εξάλλου, η σειρά των δημοτικών αποφάσεων για την προστασία της φυσικής ομορφιάς της παραλίας της Φτελιάς.

Επισημαίνεται, ακόμη, ότι η κτηματική υπηρεσία έχει εγγράφως δηλώσει αδυναμία να ανταποκριθεί σε έγγραφο αίτημα του Δήμου Μυκόνου για συνολικό έλεγχο των παραλιών, λόγω έλλειψης προσωπικού.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 681 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*