Δήμος Μυκόνου: Κάλεσμα σε ιδιοκτήτες ακινήτων για παραχώρηση/ενοικίαση δωματίων σε εκπαιδευτικούς

Newsroom
05/09/2022 19:03
 
 
 

 

Ογδόντα νεοδιόριστοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων αναμένονται την νέα σχολική χρονιά στη Μύκονο, με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Κουκά να καλεί ιδιώτες και επαγγελματίες να διευκολύνουν την εύρεση δωματίων και σπιτιών προς ενοικίαση με όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές.

Δεδομένου, μάλιστα, ότι πλέον ο Δήμος Μυκόνου μπορεί να βοηθά τους εκπαιδευτικούς μόνο σε είδος και διαθέτοντας δημοτικούς κοιτώνες σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη (βάσει εισοδηματικών κριτηρίων), οι δυσκολίες εγκατάστασης και διαμονής αυξάνονται.

Αναλυτικά, το κάλεσμα του Δήμου Μυκόνου έχει ως εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες / συμπολίτισσες

Για άλλη μία χρονιά, λίγο πριν την έναρξη της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, περιμένουμε στο νησί μας τουλάχιστον ογδόντα (80) νεοδιόριστους και αναπληρωτές δασκάλους, νηπιαγωγούς και καθηγητές όλων των ειδικοτήτων.

Όλοι αναγνωρίζουμε τη σημασία του επαγγέλματος των εκπαιδευτικών, όπως επίσης και τις δυσκολίες εγκατάστασης και διαμονής που αντιμετωπίζουν λόγω της τουριστικής περιόδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Μυκόνου είναι ο πρώτος Δήμος σε όλη τη χώρα που πέτυχε και θεσμοθετήθηκε νομοθεσία που του επιτρέπει από δικά του χρήματα να παρέχει βοήθημα στέγασης και σίτισης προς όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού.

Με δεδομένο το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από τον περιορισμό αυτού του βοηθήματος μόνο σε είδος, κατόπιν εγγράφου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, απέστειλα προσωπική επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητώ να υπάρχει νομοθετική ρύθμιση, που να επιτρέπει και τη χορήγηση χρηματικού επιδόματος, στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου και πάντα κατόπιν αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αυτή η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση σχετικά με τη δυνατότητα παροχής κινήτρων στους εργαζόμενους ορεινών και νησιωτικών περιοχών έγινε ομόφωνα αποδεκτή και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα, έχει μισθώσει και διαθέσει δημοτικούς κοιτώνες στους εκπαιδευτικούς εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τα εισοδηματικά τους κριτήρια.

Προς αυτή την κατεύθυνση, με αίσθημα ευθύνης καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που ενοικιάζουν ή διαθέτουν σπίτια στο νησί να διευκολύνουμε την εύρεση δωματίων και σπιτιών προς ενοικίαση με όσο το δυνατόν πιο προσιτές τιμές αντιλαμβανόμενοι τη σημασία που έχει αυτό για την δημόσια παιδεία και τα δημόσια σχολεία του νησιού μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι και φέτος οι ιδιώτες και οι επαγγελματίες του νησιού θα ανταποκριθούν σε αυτό μας το κάλεσμα.

(Visited 69 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.