Στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου ο Φίλιππος Φόρτωμας

Newsroom
14/10/2022 15:53
 
 
 

 

Στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Οκτωβρίου, ο κ. Φόρτωμας απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μυκόνου για την παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου. Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του βουλευτή, κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι η καθιέρωση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου στη Μύκονο, αλλά και σε όλα τα νησιά με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, θα βοηθήσει στην ορθή ανάπτυξη, επιλύοντας χρόνια ζητήματα χωροταξίας, πολεοδομίας και άναρχης δόμησης, που έχουν πλήξει και τη Μύκονο, έναν από τους πρώτους προορισμούς των επισκεπτών της χώρας μας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γ.Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, Αντιπεριφερειάρχες και αυτοδιοικητικοί του νησιού, καθώς και πλήθος κόσμου.

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τη Μύκονο, καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την έναρξη διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του νησιού, το οποίο θα βοηθήσει στην ορθή ανάπτυξη του αστικού ιστού. Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, διαφυλάττουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, την αρχιτεκτονική και την ταυτότητα των κτιρίων. Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη και, φυσικά, βάζουμε τάξη στον τόπο μας, εφαρμόζοντας αυτά που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε σχετικά ο κ. Φόρτωμας

Την επόμενη μέρα 14 Οκτωβρίου, ο κ. Φόρτωμας παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, στην Ιερά Μονή Τουρλιανής στην Άνω Μερά.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.