Δήμος Μυκόνου: Πρωτοβουλίες για την προώθηση της ανακύκλωσης στα σχολεία του νησιού

Newsroom
13/02/2023 13:01
 
 
 

 

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σε θέματα ανακύκλωσης και τη συμμετοχή της στην ορθή απόθεση των ανακυκλούμενων υλικών, ο Δήμος Μυκόνου θέτει σε λειτουργία τη σχολική διαδικτυακή πλατφόρμα ανακύκλωσης, Followgreen – Greenschools.

Παράλληλα, ξεκινάει και ο Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Η σχολική δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων και την ΑΦΗΣ Α.Ε., στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen – Greenschools.

Σε κάθε σχολείο τοποθετήθηκαν ειδικοί κάδοι για τη χωριστή συλλογή υλικών. Τα ανακυκλώσιμα υλικά που μπορούν να συλλέγουν τα παιδιά από το σπίτι τους με τη βοήθεια των γονέων είναι:
• Χαρτί.
• Πλαστικό.
• Αλουμίνιο.
• Μπαταρίες.

Οι γονείς θα μπορούν να ενισχύουν την προσπάθεια των παιδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, προσκομίζοντας ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας. Σκοπός της δωρεάς πόντων είναι οι γονείς να έρθουν σε επαφή με τη δημοτική πλατφόρμα, για να εκπαιδευτούν και οι ίδιοι σχετικά με την ανακύκλωση.

Πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς 2022 – 2023, ο Δήμος Μυκόνου θα επιβραβεύσει σε ειδική εκδήλωση όλα τα σχολεία για την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Μαραθώνιο στην ενότητα ΣΧΟΛΕΙΑ στη σελίδα https://www.followgreen.gr/mykonos/contest.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*