Με λαμπρότητα το κατέβασμα της Παναγίας Τουρλιανής από την Άνω Μερά στη Χώρα Μυκόνου (φώτος)

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος
Newsroom
06/03/2023 20:32
 
 
 

 

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η καθοδική πορεία της εφεστίου εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής από την Άνω Μερά, στη Χώρα Μυκόνου, τηρώντας μια παράδοση εκατονταετιών.

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’, ο Σεβασμιώτατος ετέθη επικεφαλής της τρίωρης λιτανευτικής πορείας καθόδου (περίπου 8 χιλιομέτρων) της θαυματουργικής εικόνας από την ομώνυμη Ιερά Μονή της Άνω Μεράς προς τη Χώρα της Μυκόνου.

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

Τον κ. Δωρόθεο Β’ συνόδευσαν ο Ηγούμενος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μυκόνου και Δήλου Πέτρος Μαραγκός, ο Πρωτοπρεσβύτερος Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου Βασίλειος Τζανεδάκης, ο Πρεσβύτερος Γεώργιος Κουσαθανάς, καθώς και διάκονοι.

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

Το παρών έδωσαν επίσης, οι βουλευτές της ΝΔ κ. Βρούτσης, κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμας, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άνω Μεράς, εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής, της 6ης ΜΥΣΕΠ, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ανωμεριτών Μυκόνου, εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος ευσεβών πιστών κάθε ηλικίας.

Παναγία Τουρλιανή ΜύκονοςΠαναγία Τουρλιανή Μύκονος

Από την εκδήλωση δεν μπορούσαν να απουσιάζουν οι Ναυτοπρόσκοποι Μυκόνου, η συμβολή των οποίων υπήρξε σημαντική στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα που επικρατούσε. Ειδικότερα, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Μυκόνου, όπως πάντα, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της κοινωνίας και στη διατήρηση της παράδοσης.

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

Η Κοινότητα Άνω Μεράς εμπιστεύθηκε στους Ναυτοπροσκόπους τη σημαία της για να συνοδεύσει την εικόνα, ενώ ήταν υπεύθυνοι και για την τήρηση της τάξης κατά την είσοδο στη Χώρα, αλλά και κατά την είσοδο στον Ι.Ν. Παναχράντου, όπου η εικόνα της Παναγίας Τουρλιανής θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου.

Στο άγημα συμμετείχαν λυκόπουλα, πρόσκοποι και ανιχνευτές, υπό την ευθύνη του Βοηθού Περιφερειακού Εφόρου Προσκόπων Κυκλάδων κ. Γιώργου Σταμούλη αλλά και της Ναξιώτισσας Υπαρχηγού Ομάδας Προσκόπων κας Δέσποινας Λιοφάγου. «Ευχόμαστε και με το καλό να ξανανέβει η Εικόνα στη βάση της και ελπίζουμε σύντομα να δούμε προσκοπικό σύστημα και στη Νάξο» δήλωσαν οι Ναυτοπρόσκοποι της Μυκόνου.

Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος Παναγία Τουρλιανή Μύκονος

(Visited 199 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*