Μύκονος: Το σημείο που σκοτώθηκε ο εργάτης – Δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας

Newsroom
16/03/2023 13:09
 
 
 

 

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από την παράνομη – σύμφωνα με την αστυνομία – οικοδομή της Μυκόνου όπου έχασε τη ζωή του ο 49χρονος Αλβανός εργάτης φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Στις επίμαχες εικόνες φαίνεται ξεκάθαρα ο σωρός από τα οικοδομικά υλικά πάνω στον οποίο έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες ο Αλβανός οικοδόμος. Με μια πρώτη ματιά διαπιστώνεται ότι δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας στην οικοδομή του μεγαλοεργολάβου. Λίγο πριν την μοιραία πτώση πάνω στα μπάζα, ο 49χρονος Αλβανός οικοδόμος που φέρεται να ήρθε στο νησί πριν από δυο χρόνια μαζί με την οικογένεια του για ένα καλύτερο μέλλον, εκτελούσε οικοδομικές εργασίες (ελαιοχρωματισμός) σε εξωτερικό τοίχου του ημιτελούς κτίσματος που βλέπετε στις φωτογραφίες. Έπεσε από τα ικριώματα, από ύψος περίπου δυο μέτρων και προσγειώθηκε μπρούμυτα πάνω στη σωρό με τα οικοδομικά υλικά. Ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Tο άψυχο σώμα του εντοπίστηκε λίγο αργότερα από τον γιο του, ο οποίος δούλευε μαζί του και λίγο πριν είχε απομακρυνθεί από το σημείο για να κουβαλήσει κάποια εργαλεία στο αυτοκίνητο του.

Μάλιστα, οι οικοδομικές εργασίες, όπως προέκυψε από την προανάκριση, εκτελούνταν χωρίς οικοδομική άδεια και ο μεγαλοεργολάβος είχε στην δούλεψη του τον Αλβανό εργάτη ο οποίος δεν είχε νόμιμα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν ήταν δυνατόν να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια θανάτου. Ο μεγαλοεργολάβος αναζητείται από την αστυνομία καθώς κατηγορείται για «ανθρωποκτονία από αμέλεια».

Η σορός του Αλβανού εργάτη πρόκειται να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πειραιά κατόπιν εντολής του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου. Ο θάνατος του ανασφάλιστου Αλβανού οικοδόμου ανοίγει ένα άλλο μεγάλο θέμα στο νησί των Ανέμων, μετά την υπόθεση ξυλοδαρμού του αρχαιολόγου. Αφορά το όργιο πολεοδομικών παρανομιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μύκονο με δεκάδες οικοδομές να χτίζονται χωρίς τις απαραίτητες άδειες από εργάτες – «φαντάσματα» που εισέρχονται παράνομα στη χώρα από την Αλβανία και το Πακιστάν για ένα κομμάτι ψωμί.

Οι μετανάστες συγκεντρώνονται χαράματα στις πλατείες για να τους μαζέψουν τα φορτηγά προκειμένου να τους μεταφέρουν στις οικοδομές, στις οποίες δουλεύουν μέχρι τη δύση του ηλίου και χωρίς τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας.

Το Protothema.gr επικοινώνησε με τον μεγαλοεργολάβο της Μυκόνου ο οποίος ισχυρίζεται πως ο άνδρας που έχασε τη ζωή του δεν ανήκει στο εργατικό δυναμικό της επιχείρησης του. Υποστηρίζει μάλιστα ότι το συγκεκριμένο ακίνητο είναι μισθωμένο από τον ίδιο και δεν είναι ιδιοκτησίας του.

(Visited 1.046 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*