Μύκονος: Στην υποδιεύθυνση αστυνομίας οι αρχαιολόγοι

Newsroom
27/03/2023 13:57
 
 
 

 

Στην υποδιεύθυνση αστυνομίας Μυκόνου βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας εκπρόσωποι των αρχαιολόγων στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν μετά την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφός τους, Μανώλης Ψαρρός, ο οποίος είχε αναλάβει τους σχετικούς ελέγχους στο «νησί των Ανέμων».

Οι εκπρόσωποι των αρχαιολόγων κατά την επίσκεψή τους ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές της Μυκόνου για τις απειλές που δέχονται ενώ παράλληλα ζήτησαν τη συνδρομή ενστόλων στις αυτοψίες που θα πραγματοποιούν.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων έχει καλέσει σε ανοιχτή συζήτηση για σήμερα στις 5 το απόγευμα τον Δήμαρχο Μυκόνου, το δημοτικό συμβούλιο, φορείς και συλλόγους ενώ αύριο, Τρίτη, προχωρά σε στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 «με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στον συνάδελφο Μ. Ψαρρό».

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Κάλεσμα σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στη Μύκονο, Τρίτη 28/3/2023

Στοχεύουν έναν, μας βρίσκουν όλους και όλες απέναντι

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, από κοινού με εκπροσώπους του Ενιαίου Συλλόγου Στερεάς, Αττικής και Νήσων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συντηρητών Αρχαιοτήτων, θα βρίσκονται στην Μύκονο την Δευτέρα 27/3 και την Τρίτη 28/3 και καλούν:

-Την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 5 μμ στο Γρυπάρειο, καλούν τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, τους φορείς και συλλόγους της Μυκόνου και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη σε ανοιχτή συζήτηση, με αφορμή τη μαφιόζικη επίθεση στο συνάδελφο Μ. Ψαρρό.

-Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της Μυκόνου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:30 έξω από το δημαρχείο της Μυκόνου. Καλούμε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους και τους πολίτες της Μυκόνου να μετέχουν στην κινητοποίηση, στηρίζοντας τον κοινό αγώνα όλων μας ενάντια στις μαφιόζικες πρακτικές.
Συνημμένη η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ και την ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχετικά με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου Μ. Ψαρρού και τη στήριξη των κινητοποιήσεών μας.

Ζητάμε:

Η αστυνομική και εισαγγελική έρευνα να επεκταθεί στις υποθέσεις που χειριζόταν ο συνάδελφος και να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης και οι εντολείς τους

Να σταματήσει τώρα η απαξίωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, όπως και όλων των δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών.

Να στελεχωθούν άμεσα όλες οι υπηρεσίες και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί που δραστηριοποιούνται, ειδικά σε μέρη με αυξημένη τουριστική πίεση, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι εξίσου σε όλη την επικράτεια, όπως προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας.

Απαιτούμε από την κυβέρνησηνα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες και αναγκαίες ενέργειες για την προστασία όλων των εργαζομένων απέναντι σε κάθε περίπτωση άσκησης πιέσεων που σχετίζονται με την εκτέλεση υπηρεσιακών καθηκόντων.

Να σταματήσουν οι πολιτικές πιέσεις στους υπαλλήλους.

Να αναληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να γκρεμιστούν όλες οι βεβαιωμένες αυθαίρετες κατασκευές στη Μύκονο και σε άλλα νησιά.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 91 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*