Μύκονος: Εντολή του Υπουργείου Περιβάλλοντος για αναστολή λειτουργίας του Principote

Newsroom
10/05/2023 10:05
 
 
 

 

Την άμεση αναστολή της άδειας λειτουργίας του Principote ζήτησε από τον Δήμο Μυκόνου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου το υπουργείο Περιβάλλοντος. Παράλληλα με την οριστικοποίηση της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) οι αυθαίρετες κατασκευές κηρύσσονται κατεδαφιστέες, επιβάλλονται πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. Να σημειωθεί ότι το Principote διαφήμιζε τα εγκαίνιά του την προσεχή Παρασκευή.

Το έγγραφο, που υπογράφει ο γενικός γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Περιβάλλοντος Ευθύμης Μπακογιάννης, απεστάλη χθες με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» στον Δήμο Μυκόνου και στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Οι δύο φορείς καλούνται «το αργότερο εντός της αύριον (σήμερα), ήτοι 10ης Μαΐου 2023» να προχωρήσουν στην αναστολή λειτουργίας του Principote. Μάλιστα η απόφαση κοινοποιείται στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ. Τσορμπατζόγλου (που βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στη Μύκονο), στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η εντολή που δόθηκε χθες δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον Δήμο Μυκόνου παρά να συγκαλέσει κατεπειγόντως την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου για να αποφασίσει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος. Με δεδομένη την εμπλοκή και του εισαγγελέα, ο δήμος δύσκολα θα αποπειραθεί οποιονδήποτε ελιγμό (ακόμα κι αν η πλευρά του Principote καταθέσει δικαστική προσφυγή, που είναι πάντα ένα σοβαρό ενδεχόμενο).

 

Πηγή: aftodioikisi.gr

(Visited 193 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*