Μύκονος: Σε εξέλιξη η επιχείρηση νομιμότητα και τάξη – Οι 6 εταιρείες πίσω από το Principote

Newsroom
12/05/2023 09:06
 
 
 

 

Αποφασισμένος να επιβάλλει τη νομιμότητα και την τάξη στη Μύκονο φέρεται ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, μετά την παραγγελία που του έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, να μπει επιτέλους μια τάξη στο Νησί των Ανέμων.

Ο ίδιος έχει εγκατασταθεί και θα παραμείνει, σύμφωνα με πληροφορίες, για αρκετό καιρό στο νησί. Ο ρόλος του κ. Τσορμπατζόγλου στη Μύκονο είναι να συντονίζει, να ελέγχει και να προστατεύει τις αρχές, εφαρμόζοντας το νόμο, όχι μόνο στο επίπεδο των αυθαίρετων κτισμάτων, αλλά στη διαπίστωση παραβάσεων ηχορύπανσης ή άλλων κακουργηματικών πράξεων (ναρκώτικα ληστείες κλπ).

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Εισαγγελέας Εφετών, μαζί με τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή και επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Στο νησί, Νίκο Μπογατίνη, προχώρησαν χτες Πέμπτη στο σφράγισμα των 6 εταιρειών του beach bar Principote (την Τετάρτη έγινε το σφράγισμα του κεντρικού μπαρ), ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία άλλων αυθαίρετων κτισμάτων σε διάφορα σημεία του νησιού.

Πρόκειται για 7 περιπτώσεις αυθαίρετων κατασκευών, οι οποίες βρίσκονται σε γνωστές παραλίες της Μυκόνου, για τις οποίες άμεσα θα επιδοθούν πρωτόκολλα κατεδάφισης και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατεδάφιση.

Ο Εισαγγελικός λειτουργός φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως το νόμο, ενώ σε περίπτωση οποιασδήποτε αντίδρασης η λειτουργία της επιχείρησης θα αναστέλλεται και ο υπεύθυνος θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Ο κ. Τσορμπατζόγλου έχει βάλει στο στόχαστρό του και όσα ακίνητα βρίσκονται σε χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και οι ιδιοκτήτες τους, κατά παράβαση της νομοθεσίας, έχουν εκδώσει οικοδομική άδεια χωρίς να έχει γίνει σχετικό ερώτημα προς την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Οι 6 εταιρείες πίσω από το Principote

Έξι εταιρείες “κρύβονται” πίσω από το μπαρ Principote όπως αποκάλυψε χτες το Capital.gr. H βασική εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Principote, είναι η Πάνορμος Τουριστική ΙΚΕ.

Με βάση πληροφορίες που έχουν αναρτηθεί στο ΓΕΜΗ, βασικός μέτοχος της εταιρείας (σε ποσοστό 99%) είναι η Jupiter Holdings INC, με έδρα τις Σεϋχέλλες.
Ωστόσο, γύρω από τη λειτουργία της επιχείρησης φαίνεται πως έχουν αναπτυχθεί κι άλλες εταιρείες. Η Principote PC έχει βασικό μέτοχο (σε ποσοστό 97%) την Cycladic Holdings INC, με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είχε συσταθεί το 2014 ως Lari Kapa, με βασικό εταίρο και πάλι την επιχειρηματία Larisa Kharlova. Αργότερα, η κυρία Kharlova μεταβίβασε μέρος των εταιρικών της μεριδίων στους Γεώργιο Παπαγεωργίου, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον χώρο της φιλοξενίας, και τη σεφ Αυγερία Σταπάκη, η οποία μάλιστα είχε αναλάβει και το εστιατόριο του Principote.

Το 2017, αποφασίζεται η τροποποίηση της επωνυμίας της εταιρείας και συστήνεται η Principote PC. Το 2018, ο κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος είχε αναλάβει, εν τω μεταξύ, και διαχειριστής της εταιρείας, λόγω προσωπικών του ασχολιών, αποχωρεί από την εταιρεία και μεταβιβάζει όλα τα εταιρικά του μερίδια στην κυρία Kharlova.

Το 2019, αποχωρεί και η κυρία Σταπάκη και μεταβιβάζει το σύνολο των μεριδίων της, ή ποσοστό 3%, στην επιχειρηματία Κυριακή Μαχαιρίδου, στην οποία η κυρία Kharlova μεταβιβάζει επίσης το 32%. Η κυρία Μαχαιρίδου αποχωρεί από την εταιρεία το 2020, μεταβιβάζοντας το μεγαλύτερο ποσοστό της συμμετοχής της στην κα Kharlova (32%). Πέρυσι, η κα Kharlova αποχώρησε από την εταιρεία, μεταβιβάζοντας ολόκληρο το ποσοστό συμμετοχής της στην Cycladic Holdings INC. Στο ΓΕΜΗ εμφανίζεται και η Principote Panormos ΕΕ, με βασική δραστηριότητα το λιανεμπόριο και δύο βασικούς μετόχους.

 

Πηγή: capital.gr

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*