Η Όλγα Πολίτη στην εκδήλωση «Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως»

Newsroom
22/06/2023 12:20
 
 
 

 

Στην εκδήλωση με θέμα «Μεταλλεία Μυκόνου – μια ιστορία στο φως», παρευρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Όλγα Πολίτη.

Η εκδήλωση διεξήχθη από τον Δήμο Μυκόνου, σε συνεργασία με την Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου «Παναγία Τουρλιανή» και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη.

Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση συνοψίζει τα αποτελέσματα του ερευνητικού προγράμματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Καταγραφή και ανάδειξη της μεταλλευτικής ιστορίας της Μυκόνου», το οποίο ήταν βασισμένο στο Αρχείο της ερευνήτριας της τοπικής μεταλλευτικής ιστορίας και ομιλήτριας στην εκδήλωση, Δήμητρας Λοΐζου-Βουλγαράκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς, με τον οποίο η κα Πολίτη συζήτησε για τα θέματα που αφορούν τη Μύκονο.

Η Αδελφότητα Ανωμεριτών Μυκόνου «Παναγιά Τουρλιανή» φρόντισε για το κέρασμα της εκδήλωσης, με τοπικά εδέσματα και μυκονιάτικο κρασί, θέλοντας να δείξει το πρόσωπο της «άλλης» Μυκόνου, αυτής που οι κάτοικοι φέρουν ως υπερήφανη κληρονομιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία και έδειξε πως οι Μυκονιάτες έχουν μεγάλη επιθυμία να παρουσιάσουν την πλούσια ιστορία του νησιού και να διατηρήσουν την Κυκλαδίτικη ταυτότητά τους.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 136 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*