Συμπλοκή στην Αθήνα με αέρα Μυκόνου – Συνδέεται με τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου

Newsroom
29/06/2023 10:07
 
 
 

 

Μια περιπετειώδης αστυνομική καταδίωξη που συνδέεται με την έρευνα της αστυνομίας για τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου της Μυκόνου Μανώλη Ψαρρού εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην καρδιά της Αθήνας. Πρωταγωνιστές, ένας 41χρονος εργολάβος του νησιού των Ανέμων με καταγωγή από την Αλβανία και δύο οπλισμένοι ομοεθνείς του, εις βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα της ανακρίτριας Σύρου για ληστεία. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα απασχόλησαν πρόσφατα τις εισαγγελικές αρχές και την Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από αναφορές που τα ενέπλεκαν με την επίθεση στον αρχαιολόγο. Ο Μανώλης Ψαρρός εργάζεται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και στις αρχές Μαρτίου είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού κοντά στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Με τις εκτιμήσεις αστυνομικών και αρχαιολόγων να συγκλίνουν ότι η εις βάρος του επίθεση συνδέεται με επιχειρηματικά συμφέροντα της Μυκόνου.

Τα πρόσφατα γεγονότα άρχισαν να εκτυλίσσονται στις 8 το βράδυ του Σαββάτου σε εμπορικό πολυκατάστημα επί της οδού Πανεπιστημίου. Δύο Αλβανοί υπήκοοι, που επί σειρά ετών έχουν εργασθεί σε οικοδομικά έργα στη Μύκονο, συναντήθηκαν –πιθανόν τυχαία– με τον επίσης Αλβανό εργολάβο της Μυκόνου και πρώην εργοδότη τους, 41 ετών. Επειτα από σύντομη κουβέντα, ο τελευταίος τούς απείλησε ότι θα καλέσει την αστυνομία, με τους άλλους δύο να απαντούν επιδεικνύοντας τα όπλα που είχαν μαζί τους, προτού τελικά τραπούν σε φυγή. Αντιλαμβανόμενος το περιστατικό, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας ασφάλειας προσπάθησε να τους παρεμποδίσει να βγουν από το εμπορικό κέντρο, με τον έναν από αυτούς να σπάει τη γυάλινη πόρτα, συνεχίζοντας πεζή την προσπάθεια διαφυγής. Ωστόσο, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, που τους καταδίωξαν. Ο ένας από τους δύο άνδρες, 24 ετών, συνελήφθη σε στοά στην Πανεπιστημίου, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 34 ετών, πρόλαβε να επιβιβαστεί σε Ι.Χ. ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων και προσωρινά να διαφύγει. Αρκετές ώρες αργότερα εντοπίστηκε στο Μενίδι και καταδιώχθηκε έως την εθνική οδό, όπου τελικά συνελήφθη.

Οι παράμετροι της υπόθεσης άρχισαν να φωτίζονται το πρωί της Κυριακής, όταν οι δύο Αλβανοί συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής. Εις βάρος και των δύο εκκρεμούσαν από το 2022 εντάλματα σύλληψης της ανακρίτριας πλημμελειοδικών Σύρου για ληστεία που φέρεται να είχαν διαπράξει εις βάρος του 41χρονου εργολάβου Μυκόνου. Η ληστεία έγινε τον Νοέμβριο του 2022 και τους δράστες είχε κατονομάσει σε μηνυτήρια αναφορά του ο ίδιος ο εργολάβος. Εκτοτε διέφευγαν τη σύλληψη, ενώ ένας συγκατηγορούμενός τους, επίσης από την Αλβανία, είχε συλληφθεί λίγες ώρες μετά τη ληστεία, κατά την επιβίβασή του σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά.

Τις εβδομάδες μετά τον ξυλοδαρμό του αρχαιολόγου, αρχικά στις εισαγγελικές αρχές της χώρας και εν συνεχεία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής έφτασαν πληροφορίες που ενέπλεκαν τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης με τον ξυλοδαρμό –τον Μάρτιο– του Μανώλη Ψαρρού, στο πλαίσιο εκτέλεσης επ’ αμοιβή συμβολαίου εις βάρος του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, καθένας από αυτούς είχε συγκεκριμένο ρόλο στη σχεδιαζόμενη επίθεση. Οι εν λόγω πληροφορίες πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί, με τον φάκελο της υπόθεσης να παραμένει ακόμη ανοικτός.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 222 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*