Νέο μπλόκο σε παρανομίες στη Μύκονο από τον εισαγγελέα Οδυσσέα Τζορμπατζόγλου

Newsroom
12/07/2023 22:17
 
 
 

 

Φρένο στην παράνομη δόμηση και τις παράνομες εξορύξεις στη Μύκονο, έβαλε για πολλοστή φορά ο Εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, που συνεχίζει ακάθεκτος την επιχείρηση – νομιμότητα στο νησί των Ανέμων.

Η αποφασιστικότητα του Εισαγγελέα, που άλλαξε το πρόσωπο της Μυκόνου, γεγονός που έλαβε εύσημα ακόμη και από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις προγραμματικές δηλώσεις, έδωσε ένα ακόμη γερό χτύπημα, στα κυκλώματα που πρωτοστατούν στην αυθαίρετη δόμηση στο νησί, καθώς οδήγησε σε συλλήψεις τριών από τους ισχυρότερους εργολάβους και επιχειρηματίες, που συνέχιζαν την παράνομη οικοδομική δραστηριότητα, παρά τις απαγορεύσεις και την αναστολή στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

Με τριπλή αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές της Μυκόνου, όπου οι επιχειρηματίες είχαν το στρατηγείο των παράνομων εξορύξεων τους, που σακάτεψαν τα σπλάχνα του νησιού, ο Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, συνοδευόμενος από κλιμάκια ειδικών, οι οποίοι έσπευσαν από την Αθήνας, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους εμπλεκόμενους επιχειρηματίες, οι οποίοι συνελήφθησαν, κρατούνται και θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου, αύριο.

Στην γιγάντια επιχείρηση, στην οποία προΐστατο ο Εισαγγελέας κ. Τσορμπατζόγλου και συμμετείχαν κλιμάκιο Ειδικών του ΥΠΕΧΩΔΕ, κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας και κλιμάκιο μεταλλειολόγων – ειδικών στα θέματα εξορύξεων, συνελήφθησαν επίσης επτά εργαζόμενοι, ενώ κατασχέθηκαν φορτηγά, μηχανήματα εξορύξεων (φαγάνα και σφυρί).

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομες εξορύξεις από τις οποίες, καθώς όπως διαπιστώθηκε, στις εγκαταστάσεις ενός εκ των τριών επιχειρηματιών, που θεωρείται και ο σημαντικότερος γίνονται εξορυκτικές εργασίες πολύ μεγάλης κλίμακος, με αποτέλεσμα, να επέρχεται σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Στην επιχείρηση νομιμότητα κατά των παράνομων εξορύξεων, την οποία επόπτευε ο Εισαγγελέας Τσορμπατζόγλου, μετείχαν ο Διοικητής Τάξεως της Μυκόνου Χρήστος Ντάκουλας, ένας εξαιρετικός αξιωματικός εκ Θεσσαλονίκης, καθώς και συμπατριώτης του ο Διοικητής Ασφαλείας του νησιού Στάθης Στάθης.

Πηγή: ieidiseis.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 100 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*