Συνάντηση του Κωνσταντίνου Κουκά με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Newsroom
13/07/2023 17:52
 
 
 

 

Με τον νέο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος και τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης, παρουσία του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Λάζαρου Μαυρόπουλου, του επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Νικόλαου Σπανουδάκη, καθώς και υπηρεσιακών στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα ζητήματα που αφορούν στο νησί.

Όπως ανέφερε σε ανάρτηση του ο κ. Κούκας, τέθηκε η ανάγκη διαρκούς στελέχωσης της ΕΛ.ΑΣ. στη Μύκονο με έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη, προκειμένου να ενισχύεται το αίσθημα ασφάλειας τόσο στους μόνιμους επισκέπτες, όσο και στους επισκέπτες. Ο Δήμαρχος έθεσε, επίσης, τα ζητήματα των κλοπών (που αμαυρώνουν την εικόνα του νησιού), των ελέγχων στις παραλίες για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών, του παράνομου μεταφορικού έργου και τα ζητήματα ανάγκης της τήρησης τάξης και συνεργασίας.

«Ως Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσα ότι θα συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως κάνουμε ήδη, με το να παράσχουμε δωρεάν το δημοτικό ακίνητο για τη στέγαση του αστυνομικού τμήματος και με την δωρεάν φιλοξενία σε δεκάδες αστυνομικούς» δήλωσε σχετικά ο κ. Κουκάς, ενώ από τη πλευρά του, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η ΕΛ.ΑΣ. και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα συνεχίσει να είναι σταθερά στο πλευρό του νησιού, καθώς η Μύκονος ως ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού οφείλει να συνεχίσει να είναι ασφαλής.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουκάς είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Κώστα Κατσαφάδο, όπου τέθηκαν ξανά τα παραπάνω ζητήματα, ιδίως στη βάση της νησιωτικότητας, την οποία – σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μυκόνου – γνωρίζει καλά.

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει ώστε η Μύκονος να συνεχίσει να είναι ένας από πιο ασφαλείς κορυφαίους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς» κατέληξε ο κ. Κουκάς.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 40 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*