Για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου

Newsroom
08/05/2020 11:05
 
 
 

 

Με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και συγκεκριμένα μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε χθες η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου.

Κατά την διάρκεια του, αποφασίστηκε ομόφωνα η παράταση οικοδομικών εργασιών και εργασιών βαρέας όχλησης μέχρι την 1η Ιουλίου ούτως ώστε να ολοκληρωθούν εργασίες που έχουν διακοπεί τον τελευταίο μήνα, στο πλαίσιο των μέτρων της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επίσης, ομόφωνα αποφασίστηκε η δεκαετής μίσθωση των δημοτικών ακινήτων της νήσου Ρήνειας στον ομώνυμο Κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, ως μια έμπρακτη στήριξη της τοπικής κτηνοτροφίας.

Ακόμη, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρώτη υποχρεωτική Αναμόρφωση Προϋπολογισμού έτους 2020 και η καταβολή της ετήσιας συμμετοχής του Δήμου Μυκόνου στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ κατά πλειοψηφία έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για το έργο «Συντηρήσεις και αποκαταστάσεις δρόμων Δήμου Μυκόνου».

Σχετικά με το αίτημα για χορήγηση δικαιωμάτων διέλευσης σε διάφορες περιοχές στη Μύκονο αποφασίστηκε ομοφώνως η απόρριψή του μέχρι να ολοκληρωθεί από τον ΟΤΕ η αποκατάσταση των υφιστάμενων κακοτεχνιών.

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς τόνισε: «Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, πραγματοποιήσαμε για πρώτη φορά – μέσω τηλεδιάσκεψης – μια εξαιρετικά παραγωγική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου ειδικά για τις δύο ομόφωνες αποφάσεις για την παράταση των οικοδομικών εργασιών μέχρι την 1η Ιουλίου, καθώς και για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού αιτήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων του νησιού μας. Με το βλέμμα στραμμένο στην ανάγκη της επανεκκίνησης της τοπικής μας οικονομίας εργαζόμαστε με σοβαρότητα και συστηματικότητα για να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».

(Visited 38 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*