Απειλή για τοπικό lockdown μετά το… συνωστισμό στη Μύκονο

Newsroom
08/06/2020 15:48
 
 
 

 

Η Μύκονος έγινε… talk of the town γιατί οι εικόνες συνωστισμού σε πασίγνωστο beach bar έφεραν λουκέτο για δυο μήνες και βαρύ πρόστιμο 20.000 ευρώ. Η επιβολή του λουκέτου επικρίθηκε από πολλούς, αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπεραμύνθηκε του νόμου και προειδοποίησε ότι αν χρειαστεί, η πολιτεία δεν θα μείνει στο λουκέτο αλλά θα… κλείσει περιοχές ολόκληρες.

Την ύπαρξη σχεδίου για τοπικό lockdown σε περίπτωση αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού σε δομή, σχολείο ή και ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές, όπως ολόκληρους νομούς ή νησιά, όπως επιβεβαίωσε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (08.06.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Στόχος είναι εφόσον υπάρξει εστία, να διαγνωστεί γρήγορα και να γίνει περιχαράκωσή της ώστε να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο σταμάτησαν οι πτήσεις από τη Ντόχα μόλις υπήρξαν 12 κρούσματα όπως είπε ο Στέλιος Πέτσας.

«Το ίδιο θα κάνουμε σε τοπικό επίπεδο αν δούμε κάπου ένα πρόβλημα, είτε αφορά γειτονιά, ή μια υγειονομική δομή ή ένα σχολείο. Μπορεί να αφορά ακόμη και μια γεωγραφική περιοχή ένα νησί ή ένα νομό. Όλα είναι στο τραπέζι. Δεν έχει φύγει ο κορωνοϊός. Μη χαλαρώνουμε», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις για το δίμηνο λουκέτο σε beach bar στη Μύκονο όπου έγινε πάρτι χωρίς να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι η νομοθεσία πρέπει να γίνεται σεβαστή και «αν χρειάζεται κάτι να αναθεωρηθεί στο μέλλον εδώ είμαστε να το δούμε» αλλά το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι η δημόσια υγεία.

Γεωργιάδης για Μύκονο: Τι να πω; Μπράβο δεν πειράζει;

Για τα όσα έγιναν στη Μύκονο αλλά και την ποινή στο γνωστό beach bar μίλησε, επίσης στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Είπε ότι η χώρα κάνει μια τεράστια προσπάθεια να ανοίξει την οικονομία αλλά πρέπει να τηρούν όλοι τους κανόνες καθώς αν θεωρήσουμε ότι ο ιός τελείωσε «αυτή είναι η συντομότερη οδός προς την απόλυτη καταστροφή μας».

Για το άνοιγμα των καταστημάτων, είπε, υπάρχουν κανόνες και έχουν προβλεφθεί ποινές. Και σχολιάζοντας τις επικρίσεις πως το δίμηνο λουκέτο είναι εξοντωτικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε: «Εγώ είμαι ο αρμόδιος υπουργός και διαπιστώνουμε ότι μια επιχείρηση αποφασίζει δημοσία θέα να μην τα τηρεί. Τι πρέπει να κάνω; Να πω ότι “α, μπράβο δεν πειράζει”;».

Εξήγησε ότι έχουν γίνει πλήθος ελέγχων αλλά λουκέτο δεν έχει επιβληθεί σε καμία άλλη περίπτωση καθώς «δεν βρέθηκε σε κανένα άλλο σημείο τόσο εξόφθαλμη παραβίαση των κανονισμών». Το λουκέτο πρόσθεσε είναι το τελευταίο μέτρο και εξαρτάται από το μέγεθος της παραβίασης των κανόνων.

«Εκεί ήταν κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο και προσέξτε, εμείς έχουμε απαγορεύσει τη χρήση του μπαρ. Εκεί ήταν ο ένας πάνω στον άλλο, πάνω στο μπαρ. Ήταν σα να μην υπήρχε κανένας νόμος και καμιά απόφαση. Όταν κάποιος είναι τόσο πολύ προκλητικός, δεν καταλαβαίνω», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Πηγή: newsit.gr

*(φώτο: αρχείου)

(Visited 562 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*