Συνεχίζεται η έμπρακτη στήριξη του Κέντρου Υγείας από τον Δήμο Μυκόνου

Newsroom
08/07/2020 17:19
 
 
 

Την προμήθεια επιπλέον ιατρικού εξοπλισμού για το Κέντρο Υγείας και τον διπλασιασμό του επιδόματος σίτισης και στέγασης για το νοσηλευτικό προσωπικό αποφάσισε ο Δήμος Μυκόνου, στο πλαίσιο ενίσχυσης της υγειονομικής μονάδας του νησιού και της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, με ομόφωνες αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και κατόπιν μελετών της Τεχνικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε η προμήθεια ενός αυτόματου μοριακού αναλυτή, συλλεκτών δείγματος και των αντιδραστηρίων, ενός Βιντεολαρυγκοσκόπιου με λάμες και μιας φυγόκεντρου μικροαιματοκρίτη για την εξέταση SARS-CoV2, ύψους 69.803,40€.
Επίσης, εγκρίθηκε μελέτη, ύψους 7,688€ για την αγορά θαλάμου κάθετης νηματικής ροής και 2 συσκευών UPS, που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του αυτόματου μοριακού αναλυτή.

Επιπλέον, δεδομένων των γενικών προληπτικών μέτρων και προκειμένου να είναι πλήρως προετοιμασμένο το Κέντρο Υγείας, ενισχύθηκε ο νοσοκομειακός εξοπλισμός με την αγορά 6 κλινών, 4 κομοδίνων με αποσπώμενη τραπεζοτουαλέτα, 1 φορείου, 3 εξεταστικών κρεβατιών, 5 τρόλεϊ φαρμάκων, 1 λεκανοστάτη, 3 σκαλοπατακίων και ενός 1 τροχήλατου ακάθαρτου ιματισμού, συνολικού ύψους 24,316,40€.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Μυκόνου, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συνεισφορά των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας, αποφάσισε τον διπλασιασμό του εφάπαξ ποσού, που παρέχεται για την κάλυψη αναγκών σίτισης και στέγασης και δεσμεύεται ότι ανάλογες ανακοινώσεις θα υπάρξουν στο άμεσο μέλλον και για το ιατρικό προσωπικό.

Σε σχετική δήλωση, ο Δήμαρχος κ. Κουκάς, τόνισε:

«Η ουσιαστική και διαχρονική στήριξη του Κέντρου Υγείας, αλλά και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αποτελεί μια αδιαπραγμάτευτη επιλογή της Δημοτικής μας αρχής. Μια επιλογή για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας, αλλά και στους επισκέπτες μας. Ειδικά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και με στόχο τη μέγιστη θωράκιση απέναντι στην πανδημία, έχουμε ενισχύσει ακόμα περισσότερο το Κέντρο Υγείας με το απαραίτητο ιατρικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή και προγραμματίζουμε και επιπλέον δράσεις για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας».

(Visited 47 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*