Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Τι είπε για δημιουργία Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης και εντατικοποίηση ελέγχων για την δημόσια υγεία

Newsroom
29/07/2020 18:24
 
 
 

Τη Μύκονο επισκέφθηκε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με αφορμή τη συγκρότηση της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης του νησιού που θα στελεχωθεί συνολικά με 120 νέους αστυνομικούς.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο κτήριο που θα στεγάσει τη νέα υπηρεσία, ενώ στην ευρεία σύσκεψη για ζητήματα δημόσιας ασφάλειας και για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας (που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Μυκόνου Κωνσταντίνου Κουκά και εκπροσώπων κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων), ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει σχέδιο για την πάταξη της εγκληματικότητας και της ανομίας στο νησί. Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων με συστηματικούς ελέγχους τόσο των οδηγών, όσο και των εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων και δικύκλων.

Σε ό,τι αφορά στην εγκληματικότητα, θα υπάρξουν ενισχυμένα μέτρα και περιπολίες για τον ριζικό περιορισμό των κλοπών, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα θα υπάρξει για την εξάρθρωση δικτύων διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης, στόχος είναι η νομιμότητα, η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η κοινωνική ειρήνη, η ανάπτυξη και η ευημερία του νησιού, ενώ δεσμεύτηκε να εξετάσει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της τουριστικής αστυνομίας.

Σε ότι αφορά στο θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι η Μύκονος παραμένει μεν ασφαλής από πλευράς covid 19, αλλά οι κίνδυνοι ελλοχεύουν, σε καθημερινή βάση. Για τον λόγο αυτό, ανακοίνωσε συστηματικούς ελέγχους της αστυνομίας σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους διασκέδασης και συναθροίσεων. «Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ώστε να διατηρηθεί το νησί σε συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας, τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες» δήλωσε και πρόσθεσε ότι είναι προσωπική ευθύνη του καθενός να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και μόνο με αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με τους αυστηρούς ελέγχους από τις Αρχές, θα θωρακιστεί η δημόσια υγεία.

Επισημαίνεται ότι κατά διάρκεια της συζήτησης, οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων, αφού ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την ανταπόκριση στο διαχρονικό αίτημα των Μυκονιατών για αυξημένη παρουσία της αστυνομίας, επισήμαναν συγκεκριμένα ζητήματα παραβατικών συμπεριφορών που χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής.

 

Κ. Κουκάς: «Για πρώτη φορά, η Πολιτεία είναι παρούσα με συγκεκριμένες πράξεις»

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Κ. Κουκάς δήλωσε:
«Από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κ. Χρυσοχοΐδης αντιμετώπισε με ενδιαφέρον την έκκλησή μας για ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας. Σήμερα, ανταποκρινόμενος στην πρόσκλησή μας, επισκέφθηκε το νησί και είχαμε μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των κρατικών και συλλογικών φορέων του νησιού.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε ότι για πρώτη φορά η Πολιτεία είναι παρούσα με συγκεκριμένες πράξεις και έργα. Επιτέλους στη Μύκονο δημιουργείται αστυνομική υποδιεύθυνση που θα στελεχωθεί από επιπλέον 120 αστυνομικούς και θα συμβάλλει στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στο νησί.

Σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, είμαστε από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και στηρίζουμε έμπρακτα το Κέντρο Υγείας. Σε κάθε περίπτωση εκτιμούμε ότι, εάν διατηρηθεί η καλή διεθνή εικόνα της χώρας και του νησιού, θα υπάρχουν και προφανή οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη.

Ελπίζουμε όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί να επιδείξουν τα αντανακλαστικά και το ενδιαφέρον του Υπουργού και να στηρίξουν στην πράξη το νησί, που αποτελεί ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς και προβάλει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό».

Ο Υπουργός θα επισκεφθεί τη Μύκονο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για να εποπτεύσει την εφαρμογή των αποφάσεων που ελήφθησαν.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*