Τον προστάτη τους Άγιο Αρτέμιο τίμησαν οι Μυκονιάτες

Newsroom
23/10/2020 11:42
 
 
 

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργήσαντος του Μητροπολίτη Σύρου-Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ τελέστηκε στον Ιερό, πάλαι ποτέ Ενοριακό Ναό του Αγίου Αρτεμίου στο «Νιοχώρι» στη Χώρα της Μυκόνου.

Στην τελετή παρέστησαν οι Βουλευτές Κυκλάδων της ΝΔ κα Μονογυιού και κ. Φόρτωμας, ο Αντιπεριφερειάρχης Διαφάνειας κ. Μπρίγκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης Μυκόνου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, ο Διοικητή του ΤΕ Άνδρου, μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ» και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», πρόσκοποι, οι σημαιοφόροι των σχολείων της Μυκόνου με τις σημαίες τους και πλήθος Μυκονίων πιστών εντός και εκτός του Ναού, οι οποίοι προσήλθαν τηρούντες τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.



Ο κ. Δωρόθεος Β’, αφού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, μίλησε για τη σημασία του όρου «πολιούχος» και αναφέρθηκε στην ομολογία του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, ο οποίος αικιζόμενος ανάμεσα μεταξύ των δύο λίθων έστη «εδραίος και πετραίος» στην πίστη του στο Χριστό και έλαβε το στέφος του Μαρτυρίου.

Υπέμνησε δε προς τους πρεσβυτέρους στην ηλικία το χρέος τους να μεταλαμπαδεύουν στους νεώτερους την πίστη στον Χριστό, με λόγο κατηχητικό η Εκκλησία και διδακτικό η οικογένεια και το Σχολείο, ώστε να διατηρήσουν και να συνεχίσουν τη μεγἀλη παράδοση και τα ιδανικά της πίστης και του Γένους μας.

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό και τους συνεργάτες του, για την άψογη προετοιμασία και διοργάνωση της Πανηγύρεως.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε Δοξολογία επί τη εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά την οποία ο κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου (και δι’ αυτού τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ και τα στελέχη της) και τους ευχαρίστησε για το ιδιαίτερα σημαντικό και επίπονο έργο που επιτελούν στη Μύκονο.
Ακολούθως, τελέσθηκε Τρισάγιο προ της ευρισκομένης στα προπύλαια του Ναού προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου.



(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 160 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*