Μύκονος: Ξηλώνονται κολώνες της ΔΕΗ και καλώδια για να υπογειοποιηθούν

Newsroom
12/12/2020 14:35
 
 
 

 

Ούτε κολώνες της ΔΕΗ ούτε καλώδια στον αέρα δεν θα υπάρχουν σε περιοχές της Μυκόνου αφού με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής του νησιού σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, όλα θα υπογειοποιηθούν.

Η «επιχείρηση» υπογειοποίηση καλωδίων και κολόνων έχει ήδη ξεκινήσει, έργο που θα χρηματοδοτηθεί από το δήμο Μυκόνου.

«Μετά από 4 χρόνια προσπαθειών απέναντι στην «ελληνική» γραφειοκρατία, με δική μας πρωτοβουλία και δημοτικούς πόρους, ξεκίνησε επιτέλους το πρόγραμμα υπογειοποίησης των δικτύων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος (κολώνες, καλώδια κ.λπ.) σε κομβικά σημεία του παραδοσιακού οικισμού (Ματογιάννια και γύρω δρόμοι)» σημειώνει ο δήμαρχος του νησιού Κωσταντίνος Κουκάς.

Στόχος του έργου είναι η αισθητική αναβάθμιση και ο σεβασμός στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής με προφανή οφέλη για τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της.

Όπως αναφέρει ο κ. Κουκάς το έργο θα επεκταθεί σε όλο τον οικισμό και όχι μόνο, με συνοπτικότερες διαδικασίες.

«Σε συνεργασία με τη νέα διοίκηση της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε – ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ και τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της κ. Αναστάσιο Μάνο, θα επεκτείνουνε το έργο σε όλο τον οικισμό και όχι μόνο, με συνοπτικότερες διαδικασίες. Συνεχίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την ανάδειξη του παραδοσιακού χαρακτήρα του νησιού μας».

(Visited 707 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*