«Καρολίνα μια ζωγράφος της Μυκόνου», μια νέα έκδοση της ΚΔΕΠΠΑΜ

Newsroom
15/12/2020 17:01
 
 
 

Την 1η Οκτωβρίου 2019 ο Δήμος Μυκόνου τίμησε σε μια σεμνή τελετή την Carol Wells, την γνωστή σε όλους Καρολίνα και έκτοτε ήταν σαφής η πρόθεση του Δήμου να πραγματοποιηθεί σχετική έκδοση για την ζωγράφο που έχει συνδέσει ανεξίτηλα το όνομά της με τη Μύκονο.

Το εγχείρημα ανέλαβε να πραγματοποιήσει η Δημοτική Επιχείρηση ΚΔΕΠΠΑΜ. Το ποιοτικό αυτό βιβλίο των 80 σελίδων, μόλις εκδόθηκε και παρουσιάζει θεματικά αντιπροσωπευτικούς πίνακες της ζωγράφου από την περίοδο της άφιξής της στο νησί το 1963 έως και σήμερα. Η σύντομη βιογραφία της Καρολίνας που παρουσιάζεται από την φίλη της, Λιζ Κουσαθανά, συμπληρώνει την έκδοση και περιγράφει μια ολόκληρη εποχή κατά την οποία η συμβολή και η τέχνη της ζωγράφου ήταν σημαντική στην καταγραφή της πρόσφατης ιστορίας της Μυκόνου. Η έκδοση λειτουργεί και ως εξαιρετικό δώρο εν όψει των γιορτών που πλησιάζουν, αναδεικνύοντας την ομορφιά του νησιού μέσα από τη ματιά της Καρολίνας.

Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς, στο προλογικό του σημείωμα, συγχαίρει όλους τους συντελεστές της έκδοσης και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Τιμώντας και βραβεύοντας την Καρολίνα μας, είναι ένα τρόπος να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, κατανοώντας την ταυτότητα και την πορεία μας. Ο πολιτισμός είναι αυτοκριτική, αλλά και το ίχνος που αφήνουμε στο χρόνο. Ο Δήμος Μυκόνου τιμά τον πολιτισμό, δίνοντάς του προτεραιότητα με κάθε τρόπο».

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*