Δήμος Μυκόνου: Συνεχίζει για 3η χρονιά την οικονομική ενίσχυση των δημοσίων υπαλλήλων του νησιού

Newsroom
31/12/2020 10:32
  •  
  •  
  •  

Συνολικά 218.000 ευρώ θα δοθούν σε 218 δικαιούχους δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στο νησί της Μυκόνου, καθώς έγινε ομόφωνα δεκτή από την Οικονομική Επιτροπή σχετική εισήγηση του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά.

Συγκεκριμένα, για 3η συνεχόμενη χρονιά αποφασίστηκε η χορήγηση εφάπαξ χρηματικού ποσού, ανάλογα με τους πραγματικούς μήνες υπηρεσίας, για την κάλυψη των αναγκών σίτισης και διαμονής για νοσηλευτές, αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ε.Κ.Α.Β, των οποίων το ετήσιο εισόδημά τους δεν ξεπερνά τις 25.000 ευρώ.

Ακολουθεί πίνακας με το αριθμό των δικαιούχων, καθώς και τα αντίστοιχα ποσά.

Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου
*Δικαιούχοι: 23.
*Σύνολο βοηθήματος: 22.296,67€.

Λιμενικό Σώμα Μυκόνου
*Δικαιούχοι: 42.
*Σύνολο βοηθήματος: 47.060€.

Πυροσβεστικό Σώμα Μυκόνου
*Δικαιούχοι: 37.
*Σύνολο βοηθήματος: 40.080€.

ΕΚΑΒ
*Δικαιούχοι: 5.
*Σύνολο βοηθήματος: 6.000€.

Εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο- Λύκειο)
*Δικαιούχοι: 107.
*Σύνολο βοηθήματος: 92.761,67€.

Νοσηλευτές
*Δικαιούχοι: 4.
*Σύνολο βοηθήματος: 9.600€.

Σύνολο δικαιούχων: 218
Σύνολο βοηθήματος: 217.798,34 €

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συνολικό ποσό των 217.798,34€ καλύπτεται από ίδιους πόρους του Δήμου και κατανέμεται με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία που θεσπίστηκε μετά από σχετική εισήγηση της σημερινής Δημοτικής αρχής.

Σε σχετική δήλωση ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κουκάς τόνισε:
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι αποτελούν αναπόσπαστο μέλος της τοπικής μας κοινωνίας και συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας.

Στο πλαίσιο αυτό, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τους στηρίζουμε έμπρακτα, γεγονός που αποτελεί μία πράξη αναγνώρισης της προσφοράς τους, αλλά και ένα κίνητρο για όσους συναδέλφους τους μπορούν να έλθουν στο μέλλον.

Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που καλούμαστε να οργανώσουμε την επόμενη τουριστική περίοδο και την ουσιαστική επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα παίξουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.

Όλοι μαζί θα εργαστούμε με συνέπεια και σοβαρότητα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

(Visited 70 times, 1 visits today)