Ανησυχία Κουκά για την αύξηση των κρουσμάτων στη Μύκονο – Τι ζήτησε από τους συμπολίτες του

Newsroom
27/01/2021 10:51
  •  
  •  
  •  

 

Εύλογη ανησυχία επικρατεί στην κοινωνία της Μυκόνου για την αύξηση των κρουσμάτων covid-19, με τον Δήμαρχο του νησιού Κωνσταντίνο Κουκά να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι η παραμικρή χαλάρωση ενδέχεται να πλήξει την, μέχρι τώρα, καλή υγειονομική εικόνα.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, ο κ. Κουκάς αναγνωρίζει την κόπωση και την πίεση που υφίστανται (ειδικά οι νέοι σε ηλικία), καθώς και το άγχος και την ανασφάλεια όσων πλήττονται οικονομικά από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο τονίζει ότι μόνο με υπεύθυνη εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης θα διαφυλαχθεί η υγεία όλων και θα προστατευθεί η διεθνής εικόνα του νησιού.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Μυκόνου:

Από την έναρξη της πανδημίας, η τοπική μας κοινωνία λειτούργησε σε μεγάλο βαθμό με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η γενική υγειονομική εικόνα του νησιού να είναι καλή, παρά τους χιλιάδες επισκέπτες κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο της σεζόν που πέρασε. Αυτή η θετική εικόνα ενισχύθηκε και τους επόμενους μήνες με σχεδόν μηδενικά κρούσματα.

Δυστυχώς όμως τα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες προκαλούν εύλογη ανησυχία, επιβεβαιώνοντας ότι η παραμικρή χαλάρωση μπορεί πολύ γρήγορα να δημιουργήσει προϋποθέσεις αύξησης των κρουσμάτων.

Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που αύριο ξεκινάει ο εμβολιασμός στο νησί, οι προετοιμασίες για την ερχόμενη τουριστική περίοδο έχουν ήδη δρομολογηθεί, η καμπάνια για την τουριστική προβολή της Μυκόνου στα διεθνή social media έχει ήδη ξεκινήσει και τη στιγμή που όλα δείχνουν ότι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού θα έχει προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό ο εμβολιασμός σε όλες σχεδόν τις χώρες.

Ήταν ο τρόπος που κινηθήκαμε ώστε να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία, να διατηρηθεί η καλή υγειονομική εικόνα του νησιού, αλλά και να έχουμε μια αρκετά καλύτερη τουριστική χρονιά προς όφελος όλων.

Γνωρίζω απολύτως την κόπωση και την πίεση, ειδικά για τις νεότερες ηλικίες, από την παρατεταμένη εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Κατανοώ επίσης το άγχος και την ανασφάλεια πολλών συνανθρώπων μου από τον περιορισμό της οικονομικής δραστηριότητας. Απευθύνομαι όμως στο φιλότιμο, αλλά και στη λογική όλων σας επισημαίνοντας ότι ειδικά αυτή τη στιγμή είναι βέβαιο, πως μόνο εάν εφαρμόσουμε πραγματικά και υπεύθυνα τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης, θα μπορούμε να διαφυλάξουμε την υγεία των συγγενών και των φίλων μας, αλλά και να προστατέψουμε τη καλή διεθνή εικόνα του νησιού.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι Μυκονιάτες και οι Μυκονιάτισσες, έχουμε δώσει πολλές δύσκολες και απαιτητικές μάχες και σχεδόν όλες τις έχουμε κερδίσει. Είμαι βέβαιος ότι με υπομονή, σύνεση και πίστη θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη για την υγεία μας.

(Visited 49 times, 1 visits today)