Τι δήλωσε – με νόημα – ο Κωνσταντίνος Κουκάς για την επιβολή νέων μέτρων (και) στη Μύκονο

Newsroom
29/01/2021 19:04
 
 
 

 

«Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την προστασία της δημόσιας υγείας στο νησί μας». Αυτό δήλωσε ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, με αφορμή την επιβολή επιπλέον μέτρων έως τις 8 Φεβρουαρίου στο νησί, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου.

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι και η Πολιτεία, από την πλευρά της, θα πρέπει να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Κουκάς δεν παρέλειψε, επίσης, να προτρέψει τους συμπολίτες του να προσέλθουν αύριο και μεθαύριο στους χώρους όπου έχουν καθοριστεί για την πραγματοποίηση δωρεάν rapid tests, ως μια «πράξη ευθύνης και σε κάθε περίπτωση ενίσχυσης της πρόληψης, αλλά και αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κουκά:

Σήμερα η Επιτροπή αποφάσισε, με καθαρά υγειονομικά κριτήρια και το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, την επιβολή επιπλέον μέτρων έως τις 8 Φεβρουαρίου για την Αττική, τη Μύκονο, την Σαντορίνη, την Χαλκίδα, την Πάτρα και άλλες περιοχές. Από την αρχή της πανδημίας έχουμε τονίσει ότι θα είμαστε σε απόλυτη συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και θα κάνουμε ό,τι πρέπει για την προστασία της δημόσιας υγείας στο νησί μας. Στο πλαίσιο αυτό αύριο και μεθαύριο σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ θα πραγματοποιηθούν δωρεάν rapid test στη Μύκονο.

Η συμμετοχή όσο περισσότερων συμπολιτών μας αποτελεί μια πράξη ευθύνης και σε κάθε περίπτωση ενίσχυσης της πρόληψης, αλλά και αποτροπής της περαιτέρω εξάπλωσης της νόσου. Σε κάθε περίπτωση όλοι καλούμαστε να συμπεριφερθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, ώστε να προστατέψουμε την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων και να συμβάλουμε στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη επιστροφή της κανονικότητας στην κοινωνική και οικονομική ζωή του νησιού.

Και από την πλευρά της η Πολιτεία να κατανοήσει το οικονομικό και κοινωνικό κόστος του κάθε lockdown και να σχεδιάσει ολοκληρωμένα σχέδια στήριξης των τοπικών κοινωνιών.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*