Μηνάς Λυριστής: «Παρέμεινα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέχρι τέλους»

Newsroom
01/03/2021 18:24
 
 
 

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο περιφερειακός σύμβουλος της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» Μηνάς Λυριστής, σχετικά με την παρουσία του στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Λυριστής, δεν αποχώρησε από τη συνεδρίαση (όπως οι συνάδελφοι του της «Συμμαχίας») αφενός γιατί δεν θεωρεί την αποχώρηση από ένα όργανο διοίκησης ως την πρώτη ενδεδειγμένη επιλογή κι αφετέρου γιατί είχε επιφορτιστεί με την ευθύνη να μεταφέρει στο Σώμα την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου για την επένδυση στην παραλία «Καραπέτης».

Αναλυτικά, η δήλωση του περιφερειακού συμβούλου της ΠΕ Μυκόνου κ. Λυριστή έχει ως εξής:

Με έκπληξη μου διάβασα πως σε διάφορα ΜΜΕ του Νοτίου Αιγαίου, διακινείται η «είδηση» πως σύσσωμη η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας αποχώρησε από το χθεσινό (28/2/2021) Περιφερειακό Συμβούλιο το οποίο διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, παρόλο που το δελτίο τύπου της παράταξης μου δεν ανέφερε αυτό.

Ως εκ τούτου, αναγκάζομαι να προβώ στην εξής δήλωση:

Ως μέλος της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αντιλαμβάνομαι πλήρως τους λόγους που οδήγησαν την παράταξη σε αυτήν την κίνηση. Είμαι επίσης σίγουρος πως και η παράταξη αντιλαμβάνεται την θέση μου και την ιδιαίτερη σημασία της χθεσινής συνεδρίασης για το νησί της Μυκόνου.

Προσωπικά, θεωρώ πως η αποχώρηση από ένα όργανο διοίκησης δεν πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή, καθώς εν τέλει λειτουργεί με τρόπο αντίθετο ως προς τις αρχικές της επιδιώξεις.

Στη συνεδρίαση της 28ης Φεβρουαρίου, στην ημερήσια διάταξη δεν συμπεριλαμβανόταν μόνο το ζήτημα των ιαματικών λουτρών αλλά και το θέμα των δασικών χαρτών καθώς και αυτό της επένδυσης στην παραλία «Καραπέτης».

Ζητήματα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για το νησί της Μυκόνου.

Πέραν της συμβολής μου στη συζήτηση, είχα επιφορτιστεί και με την υποχρέωση να μεταφέρω την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυκόνου (20/2021) στο Περιφερειακό όργανο.

Ως εκ τούτου παρέμεινα στο Συμβούλιο μέχρι τέλους, ενεργώντας κατά το δικό μου αίσθημα ευθύνης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας ζητώ όπως δημοσιευθεί η παρούσα δήλωση ούτως ώστε να ενημερωθούν σωστά οι πολίτες του Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 77 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*