Ο δήμος Μυκόνου τιμά την ιδέα του φιλελληνισμού

Newsroom
19/04/2021 22:52
 
 
 

 

Η 19η Απριλίου έχει καθιερωθεί με το Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 ως «Ημέρα φιλελληνισμού και διεθνούς αλληλεγγύης», ενώ ταυτόχρονα είναι η ημέρα θανάτου του μεγάλου Άγγλου ποιητή και φιλέλληνα Λόρδου Βύρωνα.

Ο Δήμος Μυκόνου τιμώντας την ιδέα του φιλελληνισμού και στο πλαίσιο περιορισμού των εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, έχει αποστείλει επιστολή ενίσχυσης της συνεργασίας και πολιτιστικής ανταλλαγής σε όλες τις ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα των οποίων η εθνική παρουσία συνδέεται με τη συμμετοχή τους στην επανάσταση του 1821.

Επιπλέον επιστολές εστάλησαν και σε άλλες πρεσβείες, επιδιώκοντας και προσδοκώντας την σύσφιξη των σχέσεων των λαών στις αρχές και στο πνεύμα του 1821 που αφορούν στις αξίες της ελευθερίας, της συνεργασίας και της ελεύθερης έκφρασης, προσδοκώντας την ενίσχυση του πνεύματος του σύγχρονου φιλελληνισμού.

Οι αντιδράσεις και η υποδοχή υπήρξαν θερμές και η επικοινωνία αυτή θα ενδυναμωθεί με κάθε τρόπο, όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

“Βαθύτατη πεποίθησή μας είναι πως η ενότητα και η συνεργασία των λαών είναι η δύναμη και η δόξα τους σε κάθε προσπάθεια αλληλεγγύης και σταθεροποίησης ενός κόσμου δημοκρατικού και ελεύθερου” σημειώνει χαρακτηριστικά.

(Visited 37 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.