Μύκονος: Σε εξέλιξη οι εργασίες επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού

Newsroom
31/05/2021 5:04
  •  
  •  
  •  

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη πραγματοποίηση ενός από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομών στη Μύκονο: την επέκταση του Βιολογικού Καθαρισμού.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση των έργων βιολογικής επεξεργασίας που κατασκευάστηκαν στην αρχική φάση με σκοπό να λειτουργούν ως βιολογικοί αντιδραστήρες με μεμβράνες διήθησης (MBR), την αναβάθμιση των υποδομών των υπολοίπων μονάδων, καθώς και τη προμήθεια και εγκατάσταση σχετικού Η/Μ εξοπλισμού.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.540.183€ και χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Υπουργείου
Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, που επισκέφτηκε σήμερα το έργο τόνισε:

«Κατά τη σημερινή μου επίσκεψη διαπίστωσα από κοντά την ταχεία εξέλιξη των εργασιών για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο υποδομών που θα συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, καθώς και στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου.

Γι’ άλλη μια φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τη ΔΕΥΑΜ, την Τεχνική της Υπηρεσία, αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου.

Σταθερή μας επιλογή είναι να αντιμετωπίσουμε οριστικά σημαντικά διαχρονικά προβλήματα του νησιού και να υλοποιήσουμε ένα στοχευμένο πρόγραμμα αναβάθμισης των βασικών υποδομών του».

(Visited 50 times, 1 visits today)