Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μυκόνου «Κυβερνητική ανικανότητα, ανορθολογισμός, απρονοησία φέρνουν lockdown στη Μύκονο»

Newsroom
19/07/2021 13:27
 
 
 

Για κυβερνητικές παλινωδίες που στοχοποιούν το νησί και την τοπική επιχειρηματικότητα, με άμεσες και σημαντικές αρνητικές οικονομικές συνέπειες για την τοπική οικονομία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μυκόνου, με αφορμή το lockdown που επιβλήθηκε.

«Αλήθεια, οι ευθύνες είναι μόνο ατομικές; Πότε θα αναλάβει το κράτος και ο πρωθυπουργός προσωπικά τις δικές του ευθύνες;» αναρωτιέται η Ο.Μ. της Μυκόνου, η οποία ζητά την άμεση απόσυρση των άδικων μέτρων, αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους του νησιού.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου που εκδόθηκε:

Οι διαχειριστικές παλινωδίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στοχοποιούν αυτή τη φορά το νησί που προσφέρει το 0,5% του ΑΕΠ του ελληνικού κράτους. Οι ληφθείσες αποφάσεις για το νησί της Μυκόνου βασίζονται σε λάθος δεδομένα καθώς η ποσόστωση των κρουσμάτων λαμβάνει υπόψη των αριθμό των κατοίκων και όχι του συνόλου των επισκεπτών. Επίσης, δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι το αεροδρόμιο της Μυκόνου αποτελεί κόμβο για την άφιξη και αναχώρηση επισκεπτών γειτονικών νησιών.

Αν και ο πρωθυπουργός διαβεβαίωνε ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας «κανονικός» μήνας, από το Σάββατο 17 Ιουλίου και μέσα σε λίγες ώρες οι Μυκονιάτες επιχειρηματίες μετρούν χιλιάδες ακυρώσεις. Το γεγονός αυτό δεν πλήττει μόνο τους ίδιους τους κατοίκους της Μυκόνου οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό και έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και εργασία για να ανταποκριθούν στις αντι-covid-19 προϋποθέσεις λειτουργίας.

Η απόφαση του lockdown στη Μύκονο πλήττει κυρίως τους χιλιάδες εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ήρθαν αντιμέτωποι με την αναστολή της εργασίας τους και την εργασιακή ανασφάλεια. Κατά τα άλλα πλήττει καίρια και ουσιαστικά τη συνολική τουριστική εικόνα της χώρας.

Αλήθεια, οι ευθύνες είναι μόνο ατομικές; Πότε θα αναλάβει το κράτος και ο πρωθυπουργός προσωπικά τις δικές του ευθύνες;

Αιτούμαστε την άμεση απόσυρση των άδικων μέτρων που οδηγούν ουσιαστικά σε νέο lockdown το νησί της Μυκόνου.

Αιτούμαστε την καταβολή αποζημιώσεων στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους του νησιού.

Τελικά ο λαός της Μυκόνου, εκείνος που εργάζεται σκληρά για να συντηρήσει αυτό τον τουριστικό προορισμό ως διεθνές σημείο αναφοράς, θα δώσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το πιστοποιητικό που της αξίζει, αυτό της παταγώδους αποτυχίας στη διαχείριση της πανδημίας.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*