Στη Μύκονο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Επίσκεψη στο κτίριο της νέας Υποδιεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ. και συμμετοχή σε διευρυμένη σύσκεψη

Newsroom
26/07/2021 18:24
 
 
 

 

Επίσημη επίσκεψη στη Μύκονο πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 26 Ιουλίου, πρώτη μέρα άρσης των περιοριστικών μέτρων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, πραγματοποίησε επιθεώρηση των εγκαταστάσεων της νέας Υποδιεύθυνσης, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος, ενώ ακολούθως συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα του Γρυπαρείου με την βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κα Κατερίνα Μονογυιού, τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Κουκά, καθώς και εκπροσώπους κρατικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων του νησιού για θέματα ασφάλειας, εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων και καλύτερης συνεργασίας με τις νέες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. που πλέον, έχει το νησί.

Αφού επισήμαναν τη σημασία της λειτουργίας της νέας Υποδιεύθυνσης, οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων, ζήτησαν την εφαρμογή του νόμου και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στην περιοχή.

Χρυσοχοΐδης: «Συνεχής προσπάθεια για εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας»

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι στην Αστυνομική Υποδιεύθυνση Μυκόνου αυτή τη στιγμή υπηρετούν 186 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 152 είναι μόνιμοι, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα υπηρετούσαν 60. Επισήμανε το σημαντικό έργο που πραγματοποιείται και δεσμεύτηκε ότι η προσπάθεια αυτή θα είναι συνεχής, ώστε η Μύκονος να διαφημίζεται επιπλέον και για το αίσθημα ασφάλειας που υπάρχει.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή για τη συνεργασία και την έμπρακτη στήριξη του έργου της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τους εκπροσώπους των φορέων για την ομόθυμη διακήρυξη της ανάγκης για δραστική αντιμετώπιση των φαινομένων παραβατικότητας.

Σε σχέση με την πανδημία, ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά και ευελιξία ώστε να επιτυγχάνεται το βασικό ζητούμενο που είναι η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Απηύθυνε δημόσια έκκληση για την πιστή τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών και πρόσθεσε ότι αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος για την προστασία του brand name της Μυκόνου και τη συνέχιση της πολύ καλής τουριστικής περιόδου, όπως δείχνουν όλα τα διαθέσιμα στοιχεία.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως θα υπάρχουν εισηγήσεις για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να είναι ευχερέστερη η εξεύρεση, ο εντοπισμός και η τιμωρία όσων διοργανώνουν πάρτι σε βίλες.

Κουκάς: «Θέλουμε κανόνες που να εφαρμόζονται για όλους»

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κ. Κουκάς τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, καθώς και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη σημερινή τους παρουσία, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων σε σχέση με τη λειτουργία της νέας Υποδιεύθυνσης.

Η άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων επιβραβεύει τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε η τοπική μας κοινωνία τις ανακοινώσεις τις προηγούμενης εβδομάδας και σηματοδοτεί μια νέα αρχή για την τουριστική σεζόν.

Με δεδομένο ότι μέχρι στις 17/7 σύμφωνα με όλα τα στοιχεία υπήρχε πληρότητα που ανέρχονταν περίπου στο 90% της αντίστοιχης του Αυγούστου του 2019, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αρκετά υψηλό αριθμό επισκεπτών τις επόμενες εβδομάδες.

Οι επαγγελματίες του νησιού έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι πέρα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, επιδεικνύουν την απαραίτητη ευελιξία και προσαρμοστικότητα ανάλογα με τη συγκυρία.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων και η διαφύλαξη της διεθνούς εικόνας του νησιού αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων μας και πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Και βεβαίως η Πολιτεία με τις αρμόδιες αρχές οφείλει να εφαρμόσει το νόμο και να προφυλάξει τη συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών από όσους προκρίνουν το πρόσκαιρο κέρδος από τη δημόσια υγεία και την προστασία του brand name του νησιού.

Θέλω να είμαι απόλυτα ξεκάθαρος σε ένα σημείο: η Δημοτική αρχή, οι επαγγελματίες του νησιού, η τοπική μας κοινωνία θέλουμε και ζητάμε την εφαρμογή της νομιμότητας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Θέλουμε αυστηρότερους ελέγχους στα λιμάνια και στα αεροδρόμια. Θέλουμε αυστηρή εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων για τα παράνομα πάρτι που εγκυμονούν υγειονομικούς κινδύνους. Θέλουμε αστυνόμευση για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Θέλουμε κανόνες που να εφαρμόζονται για όλους.

Η τοπική μας κοινωνία κάθε χρόνο δίνει και περνάει με άριστα εξετάσεις σε εκατομμύρια επισκέπτες και ανταγωνίζεται με επιτυχία τους μεγαλύτερους διεθνείς τουριστικούς προορισμούς. Έχει μάθει να δίνει τη μάχη του ανταγωνισμού και να κερδίζει επειδή είναι ευέλικτη και ξέρει να προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των καιρών. Για αυτό και θέλει καθαρές κουβέντες και ξεκάθαρους όρους του παιχνιδιού».

(Visited 93 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*