Τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης ρούχων, παπουτσιών και λευκών ειδών στη Μύκονο

Newsroom
18/11/2021 09:39
 
 
 

Στην τοποθέτηση δύο κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ρούχων, υποδημάτων και λευκών ειδών με στόχο τη μείωση των σύμμεικτων απορριμμάτων του νησιού προχώρησε ο Δήμος Μυκόνου, σε συνεργασία με την εταιρεία RECYCOM.

Συγκεκριμένα, στους κόκκινους κάδους, οι πολίτες μπορούν να αφήνουν καθαρά ρούχα, παπούτσια σε ζευγάρια, λευκά είδη (μαξιλάρια, σεντόνια κλπ), καθώς και αξεσουάρ (ζώνες, τσάντες κλπ).

Τα ρούχα που συγκεντρώνονται και βρίσκονται σε καλή κατάσταση προσφέρονται σε Κοινωνικές Δομές και σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το υπόλοιπο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση, ενώ τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.

Τα σημεία, όπου τοποθετήθηκαν οι κόκκινοι κάδοι είναι:

*Στην παλιά πιάτσα των ταξί στην Άνω Μερά.

*Στον περιφερειακό έξω από το Κέντρο Υγείας.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια του Δήμου για μία πιο φιλική προς το περιβάλλον διαχείριση των απορριμμάτων, κάτι που προϋποθέτει την ενημέρωση και την ενεργό συμμετοχή πολιτών και επαγγελματιών, καθώς και την υλοποίηση των προγραμματικών ενεργειών, που έχουν σχεδιαστεί και βρίσκονται σε εξέλιξη.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς συνεχάρη την αντιδήμαρχο Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού Ανακύκλωσης και Δημοτικών Εσόδων και Σαμψούνη για τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητα που επέδειξε στη συγκεκριμένη δράση, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα υπάρξουν και στο άμεσο μέλλον, αντίστοιχες πρωτοβουλίες.

(Visited 110 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*