Συνεχίζεται το έργο αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από τον Κώστο στην Παροικιά

Newsroom
14/02/2022 19:02
 
 
 

Κατά ένα 1 εκ. ευρώ αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του έργου αντικατάστασης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Κώστος – Παροικιά στην Πάρο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, με σκοπό τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου που αφορά στην ομαλή υδροδότηση του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε την τροποποίηση της Πράξης «Αντικατάσταση Εξωτερικού Δικτύου Ύδρευσης Κώστος – Παροικιά Δ. Πάρου», σύμφωνα με την οποία αυξάνεται η συνολική και η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη του έργου από 891.796,78 ευρώ σε 1.892.156,58 ευρώ, προστίθεται στον δικαιούχο Δήμο Πάρου ως συνδικαιούχος η ΔΕΥΑ Πάρου και διαμορφώνεται το χρονοδιάγραμμα στα νέα δεδομένα υλοποίησης του έργου, με την ημερομηνία ολοκλήρωσής του να μετατίθεται στις 31/03/2023.

Το έργο αφορά στην αντικατάσταση του υπάρχοντος κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από την δεξαμενή στη θέση Αγία Υπακοή στον Κώστο, έως την δεξαμενή στη θέση Άγιοι Ανάργυροι στην Παροικία της Πάρου, με αγωγούς συνολικού μήκους 18,5 χιλιομέτρων. Περιλαμβάνονται, επίσης, η κατασκευή μιας δεξαμενής πιεζόθραυσης και αποθήκευσης ύδατος, καθώς και εργασίες αρχαιολογικής παρακολούθησης των εκσκαφικών εργασιών για την διέλευση του αγωγού, πλησίον της αρχαίας πόλης της Παροικίας.

Με την αντικατάσταση του δικτύου, θα βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η εξυπηρέτηση των κατοίκων των παραπάνω περιοχών της Πάρου και θα εξοικονομηθεί μεγάλη ποσότητα ύδατος, καθώς ο υφιστάμενος αγωγός έχει μεγάλες απώλειες λόγω παλαιότητας και συχνών βλαβών.

Την ικανοποίηση του για τη συνέχιση του παραπάνω έργου, το οποίο θα εξασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση του νησιού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες που η ζήτηση αυξάνεται κατακόρυφα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, εξέφρασε ο Έπαρχος Πάρου Κώστας Μπιζάς.

Το έργο, με απόφαση του κ. Χατζημάρκου είναι ενταγμένο στον άξονα προτεραιότητας «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020.

(Visited 75 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.