Συνάντηση Συρμαλένιου με Αθανασούλη για τα αρχαία λατομεία μαρμάρου της Πάρου

Newsroom
17/09/2022 14:15
 
 
 

Συνάντηση με τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων Δημήτρη Αθανασούλη είχε χθες 16 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων λατομείων μαρμάρου της Πάρου, με τον κ. Συρμαλένιο  να αναφέρεται στη σχετική Ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή στις 22 Ιανουαρίου 2020, καθώς και στις απαντήσεις των υπουργείων.

Ο κ. Συρμαλένιος στάθηκε ιδιαίτερα στην απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού, στην οποία αναφερόταν – μεταξύ άλλων – ότι με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων είχαν προχωρήσει συγκεκριμένες ενέργειες, όπως οι προμελέτες για τη διάσωση και στερέωση των λατομείων που ολοκληρώθηκαν, καθώς και οι προτάσεις για τις απαλλοτριώσεις των γηπέδων στην περιοχή των αρχαίων λατομείων, τις οποίες πρέπει να προχωρήσουν και ολοκληρώσουν άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Σήμερα πλέον οι μελέτες εκπονούνται από το Πολυτεχνείο και ενδέχεται να ολοκληρωθούν μέχρι τέλος του έτους, οπότε – σύμφωνα με τον κ. Συρμαλένιο – πρέπει να ασκηθούν πιέσεις για την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων, έτσι ώστε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να προχωρήσει απρόσκοπτα στην ανάδειξη των αρχαίων λατομείων μαρμάρου, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της χώρας.

Επίσης, συζητήθηκαν ακροθιγώς και άλλα έργα, με πιο σημαντικά το αρχαιολογικό μουσείο της Νάξου και τη συνολική διαχείριση και ανάδειξη της Δήλου, τα οποία βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

(Visited 127 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*