Μάρκος Κωβαίος: Τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Πάρο και όσα έχουν δρομολογηθεί (video)

Newsroom
09/06/2023 20:31
 
 
 

 

Για τα σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη άλλα και για όσα έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα στο νησί της Πάρου μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη ο δήμαρχος του νησιού Μάρκος Κωβαίος, ο οποίος κάνει «αγώνα δρόμου» ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά κατά την καλοκαιρινή περίοδο που το νησί αναμένεται να το επισκεφτούν χιλιάδες τουρίστες.

Ο Μάρκος Κωβαίος ανέφερε ως σημαντικότερο ζήτημα το κυκλοφοριακό, μεταφέροντας την αγωνία του ώστε να ρυθμιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

«Σε ότι αφορά την καθαριότητα, ο δήμος ο στόλος του οποίου μετράει 24 οχήματα εκτός από το προσωπικό που διαθέτει έχει προχωρήσει και σε εργολαβίες ώστε να διατηρείται καθαρό το νησί με εργασία ακόμη και μέχρι τις 3:00 τα ξημερώματα» είπε. Ανέφερε επίσης ότι μεγάλο πρόβλημα για το νησί αποτελεί ο ΧΥΤΑ που πλέον έχει κορεστεί, ενώ βρίσκεται σε αναμονή για την κατασκευή των Πράσινων Σημείων.

«Είμαστε το μοναδικό νησί που έχουμε ώριμες μελέτες για Πράσινα Σημεία, έργο που όταν υλοποιηθεί θα λύσει το πρόβλημα με τα σκουπίδια» σημείωσε.

Σε ότι αφορά τη στέγαση των εκπαιδευτικών και γιατρών, αυτό που προγραμματίζει ο δήμος Πάρου είναι η ανέγερση κτηρίων για τη φιλοξενία τους στο παλιό αεροδρόμιο. «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο ώστε το παλιό αεροδρόμιο να περάσει στα χέρια του δήμου» είπε και πρόσθεσε ότι ήδη καταθέσει πρόταση να διαθέσει ο δήμος 200 στρέμματα, ώστε στο ίδιο οικόπεδο να ανεγερθεί νοσοκομείο».

«Ήταν μια υγειονομική βόμβα» ανέφερε για τους Ρομά που είχαν μετατρέψει σε καταυλισμό, πάρκινγκ του νησιού όπου με παρέμβαση του δήμου και της αστυνομίας ο χώρος καθαρίστηκε και δόθηκε για χρήση στον κόσμο. Τέλος σημείωσε ότι ο δήμος ήδη έχει προχωρήσει στην ανάθεση για χωροθέτηση νέου λιμανιού στο νησί.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 205 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*