Πάρος: Εξέδρες στην θάλασσα και ξαπλώστρες στον αιγιαλό (φώτο)

Newsroom
12/07/2023 10:40
 
 
 

 

Τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών της Πάρου υπερασπίζονται οι κάτοικοι του νησιού που δημιούργησαν την πρωτοβουλία «Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες».

Ενάντια στην ασύδοτη επιχειρηματική εκμετάλλευση των παραλιών που εμπορευματοποιεί τους δημόσιους χώρους και αποκλείει από αυτούς ανθρώπους που θέλουν να τους απολαύσουν, οι κάτοικοι που συμμετέχουν στην συλλογικότητα διαμηνύουν:

«Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες που αγαπάμε».

Όπως αναφέρουν στην ομάδα τους στο Facebook, «η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες είναι μία “από τα κάτω” συλλογικότητα πολιτών του νησιού που υπερασπίζεται τον δημόσιο χαρακτήρα των παραλιών».

Αναλυτικά όσα αναφέρουν:

«Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για τις Παραλίες είναι μία “από τα κάτω” συλλογικότητα πολιτών του νησιού. Μας ενώνει η έννοια για τη συρρίκνωση του δημόσιου χώρου και ο εκτοπισμός μας από τις παραλίες του τόπου μας. Ανησυχούμε για την παγίωση της ανομίας και ασυδοσίας στις παραλίες της Πάρου από επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται τμήματα παραλιών και καταλαμβάνουν αυθαίρετα με ξαπλώστρες και ομπρέλες τον κοινόχρηστο χώρο, πολύ πέραν των ορίων που προβλέπουν οι συμβάσεις παραχώρησης που έχουν υπογράψει. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των πολιτών και επισκεπτών του νησιού μας για ελεύθερη πρόσβασης στις παραλίες που αγαπάμε. Το ελληνικό καλοκαίρι είναι κομμάτι της ψυχής μας, είναι κομμάτι της ταυτότητάς μας: ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το πάρει!».

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 532 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*