Πάρος: Ο Δήμαρχος Μάρκος Κωβαίος για το θέμα των παραλιών (video)

Newsroom
02/08/2023 10:58
 
 
 

 

Για το θέμα των παραλιών της Πάρου και τις διαμαρτυρίες από το «Κίνημα Πολιτών για ελεύθερες παραλίες» μίλησε στον Aegean και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Όπως είπε, ο ίδιος έχει κάνει παρέμβαση με προτάσεις, για το θέμα της παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, που αφορά τις περισσότερες παραλίες του Νοτίου Αιγαίου, στην ΠΕΔ και μάλιστα λίγο πριν την έκδοση της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης το Μάρτιο.

«Ζητήσαμε να μας δίνεται η δυνατότητα για τον έλεγχο των παρεμβάσεων» είπε ο κ. Κωβαίος ο οποίος παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχουν επιχειρηματίες που αυθαιρετούν και η Κτηματική Υπηρεσία στην οποία ανήκει ο αιγιαλός και η παραλία αδυνατεί να επιβάλει τη νομιμότητα. Ο δήμαρχος της Πάρου υπογράμμισε παράλληλα ότι η δημοτική αρχή Πάρου έχει παρέμβει για το θέμα και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

«Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι πολίτες» είπε ο κ. Κωβαίος, «ωστόσο εμείς ακολουθούμε την οδό της δικαιοσύνης και της νομιμότητας και κάνουμε ουσιαστικές παρεμβάσεις ώστε να επιλυθεί το ζήτημα» πρόσθεσε. Τέλος ο κ. Κωβαίος ερωτώμενος σχετικά, αφού άφησε αιχμές για τη χρονική περίοδο που γίνονται οι κινητοποιήσεις, σχολίασε τη συμμετοχή του Επάρχου και υποψήφιου δημάρχου Πάρου Κώστα Μπιζά στις δράσεις της Κίνησης Πολιτών, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «ποιες ήταν οι ενέργειες που έκανε ο κ. Μπιζάς για το θέμα των παραλιών από τη θεσμική θέση που κατείχε στην περιφέρεια και αφορούσε την πλειοψηφία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου;».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 249 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*